• KRATKA POVIJEST TRAKTORA NA UKRAJINSKOM Marina Lewycka
  • Nemoj propustiti priliku!

KRATKA POVIJEST TRAKTORA NA UKRAJINSKOM Marina Lewycka

Cijena
6,64 €
Šifra oglasa: 33618881

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Sesvete, Kraljevečki Novaki
Jezik
Hrvatski
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

KRATKA POVIJEST TRAKTORA NA UKRAJINSKOM
Marina Lewycka

Meke korice
Profil
2007 godina
260 strana
Dobro stanje
Napomena : posveta

Dvije godine nakon što mi je umrla majka, moj se otac zaljubio u glamuroznu plavokosu ukrajinsku raspuštenicu. Njemu su bile osamdeset četiri, a njoj trideset šest godina“… Kakva drama u dvije rečenice! Samo dvadesetak riječi a sve je tako jasno, i tako prijeteće.

S početkom „Kratke povijesti traktora na ukrajinskom“ Marine Lewycke u posljednje se vrijeme može mjeriti jedino početak „Sisavaca“ Pierrea Merota („Svaka klasična obitelj dužna je imati jednog člana koji ništa u životu nije postigao: obitelj bez takvog nije prava obitelj…“). Lewycka ne popušta ni centimetra niti u slijedećim rečenicama.

Nakon drame u dvije rečenice slijedi romansa u tri rečenice: Otac joj „pomaže s engleskim, a ona čisti kuću i brine za njega. Sjedi mu u krilu i dopušta mu da joj miluje grudi. Sretni su zajedno…“

„Kratka povijest traktora na ukrajinskom“ postigla je veliki uspjeh. Roman se u Britaniji prodao u 800.000 primjeraka. Priča o lažnoj ukrajinskoj plavuši Valentini, s golemim sisama i beskrupuloznom namjerom da se dokopa britanske putovnice i starčevih funti – oduševila je i kritičare. Recenzent Glasgow Heralda, naveden i na poleđini romana, napisao je kako mu je knjiga izmamila osmijeh koji mu cijele godine nije silazio s lica. Razumljivo, „Povijest traktora“ ludo je duhovita. Doslovce, od prve do zadnje rečenice. No ima i nečeg jezovitog u tom smijehu milijuna Britanaca nad jednom imigrantskom tragikomedijom.

- Humoristični roman -
+poštarina

Web trgovina prodavača

Karta

Knjigoria planet j.d.o.o.

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
19.05.2024. u 21:29
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
227 puta

Knjigoria planet j.d.o.o.

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska