• Jim Gumb i strojovođa Lukas – Michael Ende
  • Nemoj propustiti priliku!

Jim Gumb i strojovođa Lukas – Michael Ende

Cijena
4 €
Šifra oglasa: 42138031

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Gornji grad / Centar
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Stanje proizvoda: odlično.

https://antikvarijatstaklenigrad.hr/jim-gumb-i-strojovoda-lukas-michael-ende/

Format 14 × 20 cm
Autor Michael Ende
Izdavač Hit Junior
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1986
Broj stranica 203
Uvez Meki


Jim Gumb je prvi roman ovog danas vrlo popularnog njemačkog pisca za mlade. Napisao ga je 1960. god. Radnja romana započinje u maloj državi-otoku Ludiji s prijateljstvom malenog, crnog dječaka Jima i strojovođe Lukasa. Kad je Ludija postala prenapučena, oni na lokomotivi Emmi krenu na putovanje u nepoznato. Tu počinju njihove pustolovine. Lokomotiva se prema potrebi pretvara u brod ili kočiju. Prijateljstvo, hrabrost i plemenitost poruke su ove knjige. Knjigu je s njemačkoga preveo Leo Držić, a ilustracije iz izvornog izdanja izradio F. J. Tripp. Format: 170×220 mm, 238 str., tvrdi uvez

JIM GUMB I STROJOVOĐA LUKAS neobična je, nevjerojatna, totalno luda i šašavo pametna knjiga. Nadasve, beskrajno zabavna i duhovita. Kao što je dano samo najvećima u tome žanru (poput Lewisa Carrolla), i Michael Ende izmišlja nepoznati, novi, svoj svijet. Nova bića, ljudska i životinjska, nove krajeve, jezike, običaje. Putovanje sa strojovođom Lukasom na njegovoj lokomotivi (koja ima dušu), jedna je od najčudesnijih pustolovina u koju se suvremeni čitatelj može upustiti Ako krenete na taj put, ne samo da će vam na lokomotivi vrijeme ludo projuriti, nego ćete se i kući vratiti malko drukčiji.

Michael Ende bio je njemački pisac.

Bio je jedini sin Edgara Endea, nadrealističkoga slikara, kojem su nacisti zabranili slikati. Kad je imao šest godina, preselio se u München, gdje je pohađao gimnaziju. Krajem Drugog svjetskog rata skrivao se kako bi izbjegao obaveznu vojnu službu. Nakon rata završio je školovanje i studirao na umjetničkoj akademiji.

Michael Ende radio je i kao glumac i radio predavač. Pisao je prozu, drame, pjesme, filmske scenarije i kritike. Neka od Endeovih djela nose pečat antropozofskoga svjetonazora, kao što je “Momo”.

Počeo je pisati knjige za djecu, na nagovor prijatelja koji ga je zamolio da napiše tekst knjizi koju je ilustrirao. Tako je došlo do njegove prve knjige za djecu “Jim Knopf i Lucas strojovođa” (1960.)





Ostale naslove iz naše ponude pregledajte na: www.antikvarijatstaklenigrad.hr

Karta

Objekti u blizini

Antikvarijat Stakleni grad

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
26.04.2024. u 08:21
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
123 puta

Antikvarijat Stakleni grad

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi