Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • RAZOTKRIVANJE, Michael Crichton

RAZOTKRIVANJE, Michael Crichton

Cijena
13,14 €
Šifra oglasa: 30281668

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Knjiga je izdana 1994. godine, a svojom tematikom zadire u problematiku u korporacijskoj sferi kapitalističkog svijeta koja je prisutna sve do danas, a to je diskriminacija zaposlenika i optužbe za seksualno napastovanje unutar tvrtke. Problemu koji se javlja kada zaposlenici imaju zajedničku prošlost, kada jedan tu prošlost pokuša iskoristiti za osobni probitak, položaju žena u IT sektoru i strahu od promjena i nove organizacije. Sve su to pitanja koja su i danas aktualna, neka posredstvom krize čak i aktualnija nego tada, a centralna rasprava se vodi oko pitanja koliko je društvo spremno vjerovati muškarcu ili bezrezervno vjeruje ženi kada je seksualno napastovanje u pitanju. Sve je to umotano u priču o integraciji dviju tvrtki te neizvjesnosti koju ona donosi čime se Crichton zadržava na području napredne tehnologije, koja je u to vrijeme popriličan SF, a iz današnje perspektive smiješna, u opisivanju čega i je najbolji. S obzirom na okolinu u kojoj je smještena radnja takve optužbe za sobom nose mnoge dodatne probleme, karakterizacija glavnih likova je jako dobra i njihova motivacija i djelovanje su vrlo uvjerljivi.

Filmska adaptacija istoimenog naziva vjerno prati predložak i zapravo je jako zanimljiva jer je većinu dijelova koji su u knjizi rastegnuti komprimirala, što je u konačnici rezultiralo jednim vrlo dobrim dvosatnim trilerom s dobrom glumačkom postavom.

Izdavač: "ALGORITAM" Zagreb,1995.god. 1. izd, Tvrdi uvez, 351 str. Prev. Božica Jakovlev. Format: 24 x 16 cm. Knjiga je odlično očuvana..

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Objekti u blizini

Fortunato1

Oglas objavljen
03.11.2022. u 22:18
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
244 puta

Fortunato1