Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • GOSPOĐA BOVARY,  Gustave Flaubert

GOSPOĐA BOVARY, Gustave Flaubert

Cijena
23,85 €
Šifra oglasa: 31491834

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo

Opis oglasa

"GOSPOĐA BOVARY" je remek-djelo slavnog francuskog pisca Gustava Flaubera i klasik svjetske književnosti.

Emma Rouault lijepa je kći seoskog veleposjednika. Mladost i školovanje provela je u samostanu gdje je stekla naobrazbu. Ujedno je kradom uživala u čitanju ljubavnih romana maštajući kako će i njezin život biti prepun fatalnih i romantičnih ljubavi. No kad se uda za neuglednog, ali dobrodušnoga seoskog liječnika Charlesa Bovaryja, shvatit će da je raskorak između njezinih očekivanja i dosade svakodnevnog života prevelik. Željna pustolovina upustit će se u nekoliko ljubavnih veza. Charles je i dalje voli i pokušava učiniti sve da bude sretna. No Emmina želja za ljubavnikom, lijepim haljinama i provodom odvodi je u sve veće dugove. U jednom trenutku naći će se pred zidom…

“Gospođa Bovary, to sam ja.” – Gustave Flaubert

Pet godina pisanja, sedamdeset nacrta za plan romana, sudski proces zbog povrede javnoga morala – mukotrpan je bio put nastanka jednog od najznačajnijih romana svjetske književnosti. Tema romana je nesretan brak i preljub, a u njegovu središtu nezaboravan lik Emme Bovary i njezina borba protiv potonuća u poražavajuću običnost.

Izdavač: "MOZAIK KNJIGA" Zagreb, broširano, 362 str. Prijevod: Divina Marion. Format: 21,5 x 13,5 cm. Knjiga je nova. S police knjižare.

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Objekti u blizini

Fortunato1

Oglas objavljen
09.01.2024. u 13:11
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
269 puta

Fortunato1