Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • LIKVIDACIJA,  Imre Kertész

LIKVIDACIJA, Imre Kertész

Cijena
23,85 €
Šifra oglasa: 28743438

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo

Opis oglasa

Je li umjetnost moguća i nakon holokausta ? Ovaj izvrstan autobiografski roman Imre Kertésza pokušava odgovoriti na to pitanje, pod maskom ironične krimi priče. Junak knjige je pisac B, rođen u Auschwitzu, koji je negdje u devedesetima počinio samoubojstvo, a pripovjedač je neki Keserü, lektor i nakladnik, opsjednut likom i djelom mrtvog pisca. Keserü, vođen opsesijom da u B.- ovoj ostavštini otkrije “roman života”, jednoga dana među njegovim papirima zaista pronalazi roman "LIKVIDACIJA", proročansko djelo u kojem je umrli precizno predvidio ponašanje sebi bliskih osoba u kaosu pretvorbe. B. si oduzima život ne mogavši podnijeti situaciju u kojoj se našao, punu pretenzija i međusobnog blaćenja, a u zapisima i uspomenama postepeno se razotkriva tajna njegove smrti. Da – odgovara Kertész – umjetnost je moguća i nakon holokausta, no samo ako upravo ona postane mjerom i kamenom temeljcem postojanja.

"Ubuduće više neće biti tako iskrenih romana o najvećem zločinu ljudske povijesti, knjiga koje se ne mogu baviti stvarnošću jer stvarnost nakon Auschwitza pripada ubojicama, knjiga koje ne samo da govore o uništenju, nego iz njega potječu. Imre Kertész napisao je "LIKVIDACIJOM" još jednu takvu knjigu, roman koji je ružan jer mora biti ružan, pripovijest punu narativnoga neprijateljstva – veliko djelo." - Iris Radisch, "DIE ZEIT"

"Autor je duboko svjestan neispripovjedivosti života koji je započeo u Auschwitzu. Unatoč tome, on i dalje taj svoj i naš mračni, besmisleni svijet nastoji pišući održati na okupu." - Anne Kraume, "DIE TAGESZEITUNG"

Izdavač: "FRAKTURA" Zaprešić, broširano, 128 str. Prijevod: Xenia Detoni. Format: 15 x 20,5 cm. Knjiga je potpuno nova. S police knjižare.

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Objekti u blizini

Fortunato1

Oglas objavljen
11.01.2024. u 10:22
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
342 puta

Fortunato1