• 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • 4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD
  • Nemoj propustiti priliku!

4u1 IGBT MMA TIG Lift inverter aparat za zavarivanje LCD 330A VRD

Cijena
229,99 €
Šifra oglasa: 43329389

Osnovne informacije

Lokacija
Slovenija
Stanje
novo
Interna šifra
PM-IMGT-330L

Opis oglasa

Model PM-IMGT-330L je inverterski aparat za zavarivanje čiji se dizajn temelji na učinkovitim IGBT tranzistorima. Opremljen je jasnim LCD zaslonom koji prikazuje trenutnu struju zavarivanja, podešenu tipkama.
Aparat za zavarivanje opremljen je ventilatorom koji hladi elektroničke sklopove i ostale komponente te toplinskim senzorom koji štiti aparat od pregrijavanja.

Aparat za zavarivanje POWERMAT PM-IMGT-330L
Masa kabela (200 cm)
Kabel za zavarivanje (200 cm)
Maska za zavarivanje
Četkasti čekić
Originalno pakiranje
Korisnički priručnik na poljskom

Ugrađene automatske funkcije za lakši rad:
VRUĆI START, obično poznat kao vrući start, omogućuje privremeno povećanje struje zavarivanja iznad vrijednosti koju je postavio zavarivač. HOT START radi kada se zapali luk i namijenjen je sprječavanju lijepljenja elektrode za materijal. Vrlo je korisno u paljenju elektrode.
ANTI STICK prekida/smanjuje napon i struju zavarivanja u slučaju kratkog spoja između elektrode i zavarenog materijala. ANTI STICK zavarivaču olakšava uklanjanje elektrode.
ARC FORCE stabilizira luk bez obzira na njegovu duljinu. Smanjenje vrijednosti funkcije rezultira mekim lukom i manjom dubinom prodiranja, dok povećanje vrijednosti funkcije rezultira dubljim probojima i mogućnošću kratkolučnog zavarivanja. S najvećom vrijednošću za funkciju ARC FORCE, moguće je utisnuti elektrodu u bazen rastaljenog metala i progorjeti materijal.Ovaj model ima automatsku regulaciju ARC FORCE.
VRD je sustav za smanjenje napona čija je zadaća isključiti napajanje unutar nekoliko milisekundi nakon završetka zavarivanja. Ova je funkcija također odgovorna za smanjenje napona na obloženoj elektrodi na sigurnu razinu. Funkcija VRD uključuje i isključuje snagu zavarivanja kada električni otpor između elektrode i obratka, izmjeren tijekom rada, dosegne odgovarajuću razinu. Kada uređaj ne radi, VRD automatski snižava napon sekundarnog kruga između vrhova za zavarivanje sa 105 V na 14-24 V (ovo traje nekoliko milisekundi).
Aparat zavariva strujom od 20 do 330A i omogućuje zavarivanje elektrodom promjera od 1,6 mm do 4 mm.
IGBT tranzistor kombinira prednosti dviju vrsta tranzistora: jednostavno upravljanje tranzistorima s efektom polja i visok probojni napon i brzinu prebacivanja bipolarnih tranzistora. Zavarivanje s elektrodom od 1,6 mm sada je moguće kada se koristi osigurač s vremenskom odgodom klase C 16A. Rad pri maksimalnoj struji od 330 A zahtijeva zaštitu od najmanje 20 A.
Aparat za zavarivanje teži samo 3,4 kg, pa je vrlo prikladan.
Zahvaljujući korištenju velikog ventilatora u malom kućištu zavarivača, povećao se protok zraka, što je snizilo temperaturu tranzistora. Učinkovitost uređaja je čak 60%.
Remen definitivno čini rad s aparatom za zavarivanje lakšim i praktičnijim.

Funkcija zavarivanja elektrodom u MMA modu. Dugo pritisnite tipku 3 sekunde, indikator će treperiti, možete odabrati ovaj način zavarivanja okretanjem tipke.
Funkcija zavarivanja elektrodom u MMA puls modu. Dugo pritisnite tipku 3 sekunde, indikator će treperiti, možete odabrati ovu metodu zavarivanja okretanjem tipke.
Funkcija zavarivanja elektrodom u TIG LIFT modu. Dugo pritisnite tipku 3 sekunde, indikator će treperiti, možete odabrati ovaj način zavarivanja okretanjem tipke.
TIG LIFT funkcija zavarivanja pulsnom elektrodom. Dugo pritisnite tipku 3 sekunde, indikator će treperiti, možete odabrati ovaj način zavarivanja okretanjem tipke.
Ikona koja označava da je napajanje uključeno.
Ikona koja označava preopterećenost uređaja.
Ikona napona napajanja.
Ikone koje simboliziraju % ili učestalost odabranog parametra.
Ikona uključenog ventilatora.
Parametar za odabir struje zavarivanja ovisno o debljini materijala.
Parametar za odabir struje zavarivanja po promjeru elektrode.
Postavite vrijednost parametra [A], [%], [Hz].
HOT START funkcija. Radi kada se zapali luk, uzrokujući da struja zavarivanja privremeno poraste iznad postavljene vrijednosti. HOT START je dizajniran da spriječi lijepljenje elektrode za materijal i vrlo je koristan za paljenje luka. Funkciju birate kratkim pritiskom na tipku.
Funkcija ARC FORCE. Ova značajka olakšava prijenos kapljica rastaljenog materijala s elektrode na osnovni materijal, sprječavajući gašenje luka kada kapljice uzrokuju kontakt (tj. kratki spoj) između elektrode i zavarene kupke. Funkciju birate kratkim pritiskom na tipku.
Funkcija promjene frekvencije pulsiranja. Čini zavareni šav ravnijim, a zavar jačim. Može se koristiti u MMA PULSE / TIG LIFT Pulsna metoda Korisnik može postaviti 1-5 puta puls u sekundi. Funkciju birate kratkim pritiskom na tipku.
VRD funkcija za MMA mod. Ova značajka smanjuje izlazni napon od 20 V bez opterećenja na sigurnu razinu, eliminirajući rizik od strujnog udara. Funkciju birate kratkim pritiskom na tipku.

Elektrolučno zavarivanje obloženom elektrodom naziva se i MMA (Manual Arc Welding) metoda i najstarija je i najuniverzalnija metoda elektrolučnog zavarivanja.
MMA metoda koristi obloženu elektrodu koja se sastoji od metalne jezgre prekrivene prešanim premazom. Između kraja elektrode i materijala koji se zavaruje stvara se električni luk. Luk se pali kontaktom dodirom kraja elektrode na zavareni materijal. Elektroda se rastali i kapljice rastaljenog metala elektrode prenose se kroz luk na rastaljeni metal zavara, koji nakon hlađenja formira zavar. Zavarivač pomiče elektrodu dok se topi na predmet koji se zavaruje, održavajući konstantnu duljinu luka dok pomiče njen kraj za taljenje duž linije zavara. Obloga elektrode za taljenje ispušta plinove koji štite rastaljeni metal od utjecaja atmosfere, a zatim se skrućuje i na površini bazena stvara trosku koja štiti zavar koji se skrućuje od utjecaja okoline. Nakon što se elektroda odmakne od obratka, električni luk se zaustavlja i proces zavarivanja se prekida. Nakon postavljanja jedne letve potrebno je mehanički odstraniti trosku.
Osnovna razlika u odnosu na druge metode zavarivanja je u tome što se kod MMA metode elektroda skraćuje. Kod TIG i MIG/MAG metoda duljina elektrode ostaje nepromijenjena, a razmak između ručke i zavarenog elementa je konstantan. Kod MMA metode, kako bi se održao konstantan razmak između elektrode i podloge za zavarivanje, držač elektrode mora se stalno pomicati prema elementu koji se zavariva, što znači da vještina zavarivača igra posebnu ulogu.
TIG zavarivanje je metoda kojom se mogu postići najkvalitetniji zavari. Zavarivački luk svijetli između volframove elektrode otporne na visoke temperature, koja se ne tali, i obratka. Inertni plin, po kojem je metoda dobila ime, stvara atmosferu bez kisika i sprječava kemijske reakcije u tekućoj zavarenoj kupki. To rezultira glatkim, ravnomjernim fugama bez pora. Vezivo se dovodi ručno ili iz dodavača žice.
TIG zavarivanje moguće je za sve zavarljive metale. Najveći raspon primjena su nehrđajući čelici i obojeni metali kao što su aluminij, bakar i mesing. TIG se uglavnom koristi za izradu korijenskog prolaza zavara jer su zavari čisti i bez pora te stoga dobro podnose dinamička opterećenja.
Za TIG zavarivanje koristi se inertni (nereaktivni) plin. Plinska atmosfera ima zaštitnu funkciju - sprječava kemijske reakcije s tekućom bazom za zavarivanje i zagrijanim materijalom. Ovo osigurava visoku kvalitetu zavara.
Plemeniti plinovi kao što su helij, argon ili njihove mješavine koriste se kao zaštitni plinovi. Najčešće se koristi argon: on optimizira svojstva paljenja i osigurava posebno stabilan luk zavarivanja. Helij raspršuje toplinu bolje od argona, osiguravajući duboko i široko prodiranje.
Volframova elektroda srce je TIG zavarivanja. Volfram ima točku taljenja od 3380 stupnjeva Celzijusa, najvišu od svih čistih metala u periodnom sustavu. Zahvaljujući tome, elektroda se ne topi, dok zavarivački luk koji stvara zagrijava i ukapljuje materijal.
Posebnost TIG zavarivanja je mogućnost beskontaktnog paljenja zavarivačkog luka. Brzi, uzastopni visokonaponski impulsi prenose iskre na radni predmet i stabiliziraju luk zavarivanja. Za zavarivača, visokofrekventno paljenje iznimno je jednostavno za korištenje. Elektroda ne može prianjati na radni komad i u zavarivanju se ne stvaraju inkluzije volframa.

Metoda zavarivanja: MMA | MMA PULSE | TIG-LIFT | TIG-LIFT PULS
Napajanje: 230 V / 50 Hz
Potrošnja energije: 7,6 kVA
Raspon struje MMA zavarivanja: 20 – 330 [A]
Raspon struje TIG zavarivanja: 15 – 330 [A]
Struja zavarivanja, 100% radni ciklus: 262 A
Struja zavarivanja, radni ciklus 60%: 330 A
Nazivni radni ciklus: 60%
Promjer žice elektrode: 1,6 - 4 mm
Klasa izolacije: F
Stupanj zaštite: IP21S
Duljina kabela za napajanje: 155 cm
Težina uređaja: 3,4 kg

Web trgovina prodavača

Karta

Objekti u blizini

HALOorodje.si MOJAoprema.si LEDsvet.si Eigraca.si

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Slovenia
Oglas objavljen
25.04.2024. u 10:46
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
52 puta

HALOorodje.si MOJAoprema.si LEDsvet.si Eigraca.si

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Slovenia

Povezani oglasi