Općeniti savjeti

Internet je odavno postao dio svakodnevice, što iz poslovnih, a što iz privatnih potreba. Kako bi brzo traženje odgovora na sva pitanja, procesi online trgovanja, korištenje internet bankarstva te drugih usluga koje on nudi bilo svima na zadovoljstvo, važno je znati i poticati njegovo sigurno korištenje.

Stvaranju sigurnog okruženja za korištenje interneta kao najvećeg izvora informacija i usluga svih vrsta prethodi edukacija svih njegovih korisnika o mogućim opasnostima u vidu obmanjivanja, krađe identiteta pa i financijske štete. Iako stručne računalne zajednice nemilim pokušajima prevare obično uspješno stanu na kraj, brzo se razvijaju novi oblici koji, nažalost, nađu put do onih korisnika koji nisu dovoljno informirani.

Brošuru "Sigurnije na internetu" koja pomaže prepoznavanju opasnosti i aktivnoj zaštiti izdala je Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNet), a u Njuškalovoj rubrici "Sigurnost na internetu" možete pronaći sve novosti, savjete i upute za sigurno korištenje interneta u svakodnevnom životu.

Trebaš pomoć?