Korisničko ime i lozinka

Svaki korisnik prilikom registracije na Njuškalu odabire svoje korisničko ime i lozinku pomoću kojih će se kasnije prijavljivati u Moje Njuškalo.

Pravilo za lozinke:

Lozinka ne može biti kraća od 10 znakova, mora sadržavati kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova (!, ?, @, # itd.) te ne smije sadržavati naziv korisničkog računa ili riječi koje se nalaze na listi zabranjenih riječi.

Savjeti kod odabira lozinke:

  • Pri odabiru lozinke vodi računa da istu već ne koristiš na nekim drugim internetskim stranicama ili aplikacijama
  • Izbjegavaj osobne podatke koje bi netko mogao slučajno pogoditi (tvoje ime ili prezime, klub za koji navijaš, datum rođenja, ime djeteta, kućnog ljubimca i slično)

Savjeti za sigurno upravljanje lozinkom:

  • Ne daj ju nikome drugome na korištenje
  • Pazi gdje ju spremaš i izbjegni pohranu u preglednik

Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Njuškalo d.o.o. ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik obavijesti o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće i postupiti.

Ako se prijavljuješ na Njuškalo preko računala koje nije tvoje ili, primjerice, koje se nalazi na javnom mjestu, ne zaboravi kod prijave odznačiti opciju "Želim automatsku prijavu na ovom računalu!" (ako je označena), kako onaj tko će nakon tebe koristiti to računalo ne bi mogao zloupotrijebiti tvoj korisnički račun. Također, nemoj se zaboraviti odjaviti nakon što završiš s korištenjem Njuškala. Naša je preporuka da obrišeš "Povijest pretraživanja" i zatim zatvoriš internetski preglednik.

Savjeti kod odabira korisničkog imena:

Za korisničko ime nije preporučljivo stavljati ime i prezime jer ga nije moguće mijenjati, a vidljivo je uz tvoje oglase. Ako odabereš korisničko ime koje odaje tvoje identifikacijske podatke, a ne želiš na takvu registraciju postavljati oglase, morat ćeš zatvoriti korisnički račun i ponovno se registrirati. Imaj na umu da ćeš pri tome izgubiti sve postojeće oglase te ih opet morati predati na novom korisničkom računu.

Korisničko ime neka bude neka vrsta nadimka koji ne otkriva tvoje osobne identifikacijske podatke, a koji ćeš lako zapamtiti. Nemoj davati svoje registracijske podatke drugim osobama na uvid kako ne bi došlo do zlouporabe tvog korisničkog računa. Također, ne treba zapisivati i ostavljati takve podatke bez nadzora (primjerice, na papiriću zalijepljenom na monitoru)!

Što ako si zaboravio/la korisničko ime ili lozinku?

Kad zaboraviš lozinku ili korisničko ime, ispod obrasca za prijavu, vidjet ćeš link Povrat izgubljene lozinke – upiši svoju e-mail adresu koju koristiš za prijavu na Njuškalo, klikni "Pošalji" i za nekoliko trenutaka e-mailom ćemo ti poslati link za izmjenu lozinke i tvoje korisničko ime. Ako ne dobiješ takav e-mail, provjeri pretinac s neželjenom poštom (spam), a nema li ga ni tamo, kontaktiraj našu korisničku podršku, vjerojatno je nešto pošlo po krivu.

Što ako sumnjaš da ti je lozinka komprimitirana?

Ako sumnjaš na krađu ili zloupotrebu lozinke, odmah je izmjeni, a ako je uslijed krađe došlo do neovlaštenog pristupa tvom korisničkom računu, provjeri i svoje podatke i oglase. O navedenoj situaciji obavijesti i našu korisničku podršku, kako bismo slučaj mogli evidentirati i postupiti dalje prema proceduri.

Trebaš pomoć?