Korisničko ime i lozinka

Svaki korisnik prilikom registracije na Njuškalu odabire svoje korisničko ime i lozinku pomoću kojih će se kasnije prijavljivati u Moje Njuškalo.

Savjeti kod odabira lozinke:

  • lozinka neka bude različita od korisničkog imena,
  • pri odabiru lozinke vodi računa da istu ne koristiš već na nekim drugim internetskim stranicama,
  • naša preporuka je da u lozinku uključiš kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i znakova (!, ?, @, # itd.) i pokušaj izbjegavati osobne podatke koje bi netko tko te poznaje mogao slučajno pogoditi (datum rođenja, ime djeteta, kućnog ljubimca, učitelja iz osnovne škole i slično).

Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Njuškalo d.o.o. ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik obavijesti o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće i postupiti.

Ako se prijavljuješ na Njuškalo preko računala koje nije tvoje ili, primjerice, koje se nalazi na javnom mjestu, ne zaboravi kod prijave odznačiti opciju "Želim automatsku prijavu na ovom računalu!" (ako je označena) kako onaj tko će nakon tebe koristiti to računalo ne bi mogao zloupotrijebiti tvoj korisnički račun. Također, nemoj se zaboraviti odjaviti nakon što završiš s korištenjem Njuškala. Naša je preporuka da obrišeš "Povijest pretraživanja" i zatim zatvoriš internetski preglednik.

Savjeti kod odabira korisničkog imena

Za korisničko ime nije preporučljivo stavljati ime i prezime jer ga nije moguće mijenjati, a vidljivo je uz tvoje oglase. Ako odabereš korisničko ime koje odaje tvoje identifikacijske podatke, a ne želiš na takvu registraciju postavljati oglase, molimo, javi nam se na podrska@njuskalo.hr kako bismo riješili nastalu situaciju, tj. oslobodili tvoju e-mail adresu te omogućili ponovnu registraciju preko te adrese.

Korisničko ime neka bude neka vrsta nadimka koji ne otkriva tvoje osobne identifikacijske podatke, a koji ćeš lako zapamtiti. Nemoj davati svoje registracijske podatke drugim osobama na uvid kako ne bi došlo do zlouporabe tvojeg korisničkog računa. Također, ne treba zapisivati i ostavljati takve podatke bez nadzora (primjerice, na papiriću zalijepljenom na monitoru)! Kad zaboraviš lozinku ili korisničko ime, ispod obrasca za prijavu, vidjet ćeš link Povrat izgubljene lozinke – upiši svoju e-mail adresu koju koristiš za prijavu na Njuškalo, klikni "Pošalji" i za nekoliko trenutaka poslat ćemo ti link za izmjenu lozinke i tvoje korisničko ime. Ako ne dobiješ takav e-mail, provjeri pretinac s neželjenom poštom (spam), a nema li ga ni tamo, kontaktiraj našu Korisničku podršku, vjerojatno je nešto pošlo po krivu.

Ako sumnjaš na krađu ili zloupotrebu lozinke, odmah je izmjeni, a ako je uslijed krađe došlo do neovlaštenog pristupa tvojem korisničkom računu, odmah provjeri podatke i oglase.

Trebaš pomoć?