Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Cimet Ceylon mljeveni 250 G

Cimet Ceylon mljeveni 250 G

Cijena
3,98 €
Šifra oglasa: 21161722

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb

Opis oglasa

Opis

Upotreba: Kao jedan od najstarijih začina koristi se u vrućim napitcima, raznim desertima, kolačima (posebno Božićnim) i općenito je prikladniji u slatkim jelima. Dio je začinske mješavine pri izradi kuhanog vina. Najćešće se koristi u savijačama od jabuka, u pripremi čokolada pogotovo u Mexicu koji je najveći uvoznik cimeta.Na Bliskom istoku se koristi u jelima od piletine i janjetina.

Opis: Postoje više vrsta cimeta a najčešće se susrećemo sa Cimet(bot. Cinnamomum zeylanicum) poznatom pod imenom pravi cimet porijeklom samo iz Ceylona. Textura mu je puno finija, tanja kora ali ima manje snažan okus od njemu srodne vrste Cassia (Bot. Cinnamomum aromaticum) koji se porijeklom iz Kine a uzgaja se u Vijetnamu, Kambođi, Laosu, Sumatri, Javi i Japanu. Kod cimeta se koristi samo kora koja se prilikom sušenja smota u štapiće i poprima crvenkastu do tamno smeđe boje.Nakon sušenja kora se melje u prah.Miris je ugodno aromatičan dok je okus blago ljutkast.
Zdravstvena svojstva:Poznato je njegovo antibakterijsko i antifugalno djelovanje, kao i utjecaj na povišene razine triglicerida i LDL-kolesteroka u krvi, ali sve više pažnju privlači njegov stimulirajuci učinak na inzulin u osoba oboljelih od dijabetesa tipa II, kao i mogućnost povećane osjetljivosti na glukozu. Istraživanja pokazuju da samo jedna kavena žličica cimeta dnevno pomaže pri mršavljenju, jer ovaj začin snižava šećer u krvi, podstiče zdraviju preradu ugljenohidrata, smanjuje ukupan nivo kolesterola.

- mozete nas pronaci na trznici dolac polukat Zona kave dodite i uvjeriti se.
- mozete nas pronaci i na facebook Zona Kave.
Oglas objavljen
28.06.2018. u 07:38
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
423 puta