• J. DONALD HUGHES : Što je povijest okoliša?
  • Nemoj propustiti priliku!

J. DONALD HUGHES : Što je povijest okoliša?

Cijena
13,27 €

+ 4,99 € 0,00 € dostava

+ 1,69 € zaštita kupca

Besplatna dostava!

Na svim PayProtect oglasima do 1.6.2024.

Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više

Šifra oglasa: 35264518

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Stenjevec, Špansko
Stanje
novo
Interna šifra
STR5+ N-MIX1

Opis oglasa

Nakladnik: Disput
Prijevod: Damjan Lalović
04/2011.
200 str., tvrdi uvez
ISBN 9789532601305

Jezgrovit pregled jednog od potpodručja povijesne znanosti koje se u zadnjih 50-ak godina izuzetno brzo razvija. Autor ocrtava obrise discipline povijesti okoliša - koja uključuje proučavanje života, djelovanja i razmišljanja ljudskih bića u odnosu prema ostatku prirode na osnovi promjena kroz vrijeme - tako što posvećuje pozornost najvažnijim autorima, temama i gledištima koji određuju tu disciplinu.

Usredotočuje se na ekologiju kao sredstvo za razumijevanje ljudske povijesti, ali u onom smislu u kojem se ona reflektira u religijama, popularnoj kulturi, književnosti i umjetnosti. Pritom metodološki polazi od globalne razine, povezuje u cjelinu različita teorijska strujanja iz raznih zemalja diljem svijeta, rasvjetljujući trendove i ključne probleme.

Da bi povijest kao profesija ostala intelektualno živa i zanimljiva studentima i javnosti, koji su, na koncu konca, njezini potrošači i korisnici, neprestano su joj potrebna nova gledišta poput onih koje pruža povijest okoliša. Na svu sreću, nakon početnoga razdoblja otpora, profesija je otvorila svoja okupljanja i časopise pristupu koji dovodi u pitanje starije metode i naslijeđenu mudrost. Na sveučilištima u nekoliko zemalja pojavili su se kolegiji iz povijesti okoliša i radna mjesta koja u opisu posla obuhvaćaju takve kolegije. Ideje i pristupi povijesti okoliša dodali su novu dimenziju pisanju radova iz etabliranih poddisciplina povijesti, a pitanje "što je povijest okoliša?" danas je filozofijsko pitanje među povjesničarima umjesto razdražujućega izazova kakav je katkad bilo, premda je davanje definitivna odgovora jednako teško kao prije.

Karta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (92)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
05.10.2023. u 09:05
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
80 puta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (92)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska