Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Grafika Peristil - Josip Botteri Dini
  • Grafika Peristil - Josip Botteri Dini
  • Grafika Peristil - Josip Botteri Dini
  • Grafika Peristil - Josip Botteri Dini

Grafika Peristil - Josip Botteri Dini

Cijena
159,27 €
Šifra oglasa: 18254046

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodajem grafiku s motivom Peristil iz 1987 godine - Josip Botteri Dini.

Josip Botteri Dini (Zagreb, 3. lipnja 1943.) hrvatski je slikar. Najpoznatiji je po djelima sakralne tematike, posebice po vitrajima i mozaicima.
Nakon završene gimnazije u Splitu, Botteri Dini 1964. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje pohađa studij slikarstva kod profesora Ljube Ivančića, Ferdinanda Kulmera, Vjekoslava Paraća, Krste Hegedušića i Ive Režeka i gdje je godine 1968. diplomirao u klasi prof. Miljenka Stančića. Nakon završetka studija predavao je povijest umjetnosti na gimnazijama u Kninu i Bolu do 1975., nakon čega postaje slobodni umjetnik i član ZUH-a. Ujedno je bio i upravitelj Galerije umjetnina "Branislav Dešković" u Bolu.[3] Danas je profesor na Likovnoj akademiji u Splitu, čiji je bio suosnivač.

Samostalno je izlagao preko stotinu puta u zemlji i inozemstvu; neki od gradova s tog popisa su Pariz, Milano, Frankfurt, Padova, Toronto, Los Angeles, Ljubljana, Zagreb, Mostar, Split, Dubrovnik i dr. Njegovi se mozaici i vitraji nalaze u crkvama u Melbourneu, Splitu, Dubrovniku, Bolu, Baškoj Vodi, talijanskom Porto d'Ascoliju, austrijskom Wulkaprodersdorfu i Beču itd. Također je ostvario više ciklusa slika na platnu i drvu, kao i u tehnici svilotiska u grafikama.

Djela mu se nalaze u Vatikanskom muzeju, Galeriji "Branislav Dešković" u Bolu, Galeriji umjetnina u Splitu, zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, Muzeju grada Šibenika, Zbirci Zagrebačke nadbiskupije i Zbirci Biškupić.

Hrvatski likovni kritičar Josip Depolo napisao je monografiju o Josipu Botteriju Diniju.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Josip_Botteri_Dini
Oglas objavljen
18.07.2016. u 11:27
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1665 puta