Močvarni hibiskus TRAJNICA sjeme ili sadnice

  • Cijena: 20 kn
  • Približno: 3
  • Šifra oglasa: 3077970
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Močvarni hibiskus je trajnica koja podnosi kontinentalnu zimu.

Sjeme močvarnog hibiskusa sije se u kasnu zimu ili rano proljeće u male pojedninačne tegle ili u dugoljaste balkonske žardinjere. Tegle sa svježe posijanim sjemenom treba držati na sunčanom i toplom mjestu kao što je prozorska daska ili grijani plastenik. Površinski sloj zemlje treba održavati vlažnim prskanjem ili zalijevanjem u podložak. Svježe proklijale biljke nije dobro prskati ili zalijevati po listićima. Biljke će u optimalnim uvjetima brzo napredovati i teba ih presađivati po potrebi. Krajem svibnja možete ih posaditi na otvoreno. Još iste godine možete očekivati prve cvjetove.

Prvi jesenski mrazovi će uništiti površinski dio biljke što je normalno. Biljka može ostati vani preko zime (prve godine dobro je korijen zaštititi s malo sijena, slame ili malča). U svibnju će biljka niknuti iz korijena i obilno cvasti tijekom cijelog ljeta. Kada kroz nekoliko godina korijen dobro ojača, biljku možete razmnožavati i diobom korijena.Prodajem sjemenke: 20 sjemenki, 20 kn.
Prodajem i sadnice prošlogodišnje koje će svakako cvasti ove godine - 50 kn za sadnicu - šaljem poštom, ali ako ste u mogućnosti, bolje da ih preuzmete osobno u Ludbregu ili Zagrebu obzirom da se radi o zeljastoj biljci


Molim zvati iza 18:00 sati.

Podaci o oglašivaču

Županija
Grad Zagreb