• Lozni cijep Solaris, otporna vinska bijela sorta, otporne stolne sorte
  • Nemoj propustiti priliku!

Lozni cijep Solaris, otporna vinska bijela sorta, otporne stolne sorte

Cijena
2,65 €
Šifra oglasa: 14895819

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Sesvete, Kobiljak
Vrsta
Vinova loza

Opis oglasa

Na raspolaganju i kontejnirani cijepovi Solarisa i drugih sorti!
Cijena kontejniranog cijepa 4,50 eura.

Primamo rezervacije za proljetnu sadnju.

Izvanredna otporna sorta. Uzgoj praktično bez fungicida za zdravije vino i zdravo tlo, ali i veliku uštedu vremena! Roditelji su joj Merzling i križanac (Saperavi severnyi x Muskat Ottonel). Botanički opis: Vrh mladice pusteno dlakav, dlačice izrazito antocijanski obojene. List cijeli, okrugao, na naličju slabo paučinasto dlakav. Sinus peteljke s potpuno preklopljenim odsječcima. Grozd malen do srednje velik, bobice eliptične, kožica zlatno-žuta, meso sočno i slatko. Gospodarska svojstva i ocjena potencijala sorte: Dozrijeva vrlo rano. Otpornost prema bolestima i niskim temperaturama vrlo dobra, od svih preporučenih sorata najviša. Čak i u godinama s jakim napadom bolesti grozdovi i listovi s vrlo malo oštećenja. Zahtijeva vrlo malu razinu zaštite. Razvija manje bujnu vegetaciju, s dobro raspoređenim mladicama. Nije zahtjevna sa stanovišta vinogradarske proizvodnje te ne zahtijeva puno ručnog rada za provođenje zahvata zelenog reza. Rodnost dobra, a redovito nakuplja visok sadržaj šećera (najviše vrijednosti u pokusnom nasadu) uz ugodnu kiselost. Vina su harmonična, ugodne, naglašene voćne arome. Od bijelih sorata u istraživanjima, Solaris je jedna od sorata koja je pokazala najviši kvalitativni potencijal. Ocjenjivači su je prema senzornim svojstvima svrstali blizu granice između kvalitetnog i vrhunskog vina. Zbog svojih dobrih karakteristika sve se više sadi u Njemačkoj, Švicarskoj, a preporučena je za uzgoj i u Italiji. Rano sazrijeva pa izbjegava i botritis, 10.09. redovito nakuplja više od 20% šečera!
U ponudi i druge otporne sorte, vinske i stolne (Phonix, Bianca, Nero, Peleški muškat...)
Moguće je naručiti i Phoenix, Johanniter, Muscaris, Sauvignier Gris, Biancu, Graševinu Stellu i druge bijele, te Rondo, Cabernet Cortis, Regent i druge crne vinske sorte te velik broj stolnih sorti (zobatica)!
Isporučivi i cijepovi sorti Regent, Cabernet Blanc, Feniks, Johanniter, Merzling, Bianca, Muškat blue, Rondo, Venus, Vanessa, Jupiter, Arkadia,...
Moguća isporuka dostavnim službama.
Cijena od 2,65 eura (19,97 kn) s pdv-om / 1 kom. ovisno o količini.

Karta

Objekti u blizini

HomoLudens

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10361 Sesvetski Kraljevec, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
04.04.2024. u 07:43
Do isteka još
Oglas prikazan
33626 puta

HomoLudens

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10361 Sesvetski Kraljevec, Grad Zagreb, Hrvatska

Povezani oglasi