Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Krastavac bijeli / Domaće sjeme
  • Krastavac bijeli / Domaće sjeme

Krastavac bijeli / Domaće sjeme

Cijena
0,93 €
Šifra oglasa: 13173580

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala

Opis oglasa

Pakiranje: 10 sjemenki.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-povrca/

Krastavac je tipična toploljubiva vrsta s povećanim zahtjevima prema temperaturi tla i zraka. Zbog velike lisne površine ima velike zahtjeve za vodom, naročito tijekom plodonošenja. Stoga se, u ili sadnje postavlja sustav za navodnjavanje kapanjem i crni polietilenski malč. Sjetva ili sadnja na otvoreno se ne preporučuje prije nego što prođe opasnost od kasnih proljetnih mrazeva. To je u drugoj polovici svibnja. Zbog velikih zahtjeva za temperaturom krastavci se u posljednje vrijeme uzgajaju iz presadnica proizvedenih u grijanom zaštićenom prostoru. Presadnice se sade u vrijeme kad bi inače bila moguća sjetva, čime se ostvaruje ranija i duža berba plodova. U grijanim zaštićenim prostorima sadnja se obavlja početkom ožujka, a u negrijanim oko petnaestak dana ranije nego na otvorenome. Minimalna temperatura klijanja je 12 °C, a optimalna 25 do 30 °C. Za nicanje prilikom sjetve na otvoreno poželjno je da temperatura tla bude minimalno 15 °C. Za vegetativni rast i razvoj najpovoljnije su dnevne temperature oko 25 °C i noćne oko 18 °C, a za cvatnju i razvoj ploda 25 do 30 °C danju i 20 °C noću. Pri temperaturi 12 °C zaustavlja se cvatnja, na 10 °C biljka odbacuje cvjetove, a na 6 °C prestaje s rastom. Visoke temperature iznad 32 °C znatno usporavaju rast plodova, smanjuju oplodnju, a ako su praćene nedostatkom vode može doći do opadanja cvjetova i zametnutih plodova.

Kod visokih temperatura intenzivnije se formiraju muški cvjetovi,štododatnosmanjujeprinos. Optimalna vlažnost tla tijekom plodonošenja je oko 80% poljskog vodnog kapaciteta. Uz to, poželjna je i vlažnost zraka iznad 70%. Tijekom plodonošenja potrebno je tjedno navodnjavati s 25 do 30 l/m2, kako bi se spriječio gubitak turgora biljke i smanjila mogućnost opadanja cvjetova. Najefikasnije je navodnjavanje kapanjem uz koje se može provesti i prihrana. Krastavci su izuzetno osjetljivi na jače vjetrove. Zbog toga bi u proizvodnji na otvorenome trebalo birati položaje prirodno zaštićene od vjetra ili uz usjev krastavaca, sa strane najčešćeg puhanja vjetrova posijati nekoliko redova kukuruza, koji će poslužiti kao vjetrozaštitni pojas.


Sjeme iz naše ponude je domaći uzgoj. U proizvodnji se baziramo isključivo na prirodnoj prihrani biljaka kao što su npr. gavez i kopriva.
Svake sezone sjeme se ručno prikuplja, čisti i priprema u paketiće, te deklaracijom plombira. Fotografije našeg uzgoja nalaze se na našoj internet stranici pod sekcijom Galerija.

Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.




-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
08.01.2021. u 08:34
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1922 puta