• Juka Aloifolia - sjeme
  • Juka Aloifolia - sjeme
  • Juka Aloifolia - sjeme
  • Nemoj propustiti priliku!

Juka Aloifolia - sjeme

Cijena
7 €
Šifra oglasa: 13927835

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Baška Voda, Promajna
Vrsta
Juka

Opis oglasa

Yucca aloifolia je zimzelena biljka iz obitelji Agavaceae, naraste do visine 7,5 m uz poprilično spori rast. Cvjetove razvija od svibnja do lipnja, a sjemenke sazrijevaju u rujnu. Biljka podnosi jake vjetrove, ali ne i posolicu, odnosno izloženost moru. Uobičajeno ime za juku je Španjolski bajonet. Korijen ove juke sadrže saponine, može se koristiti kao zamjena za sapun. Korijen se slomije, zatim stavi u vodu da se formira sapunica koja se koristi kao kupka i šampon. Iako su saponini su vrlo otrovni za ljude, slabo se apsorbiraju u tijelu i lako izađu. Saponini se nalaze u mnogim prehrambenim proizvodima kao što je grah ali se uništavaju duljom izloženosti toplini. Saponini su mnogo više toksični za neke životinje kao što je riba, indijanska plemena su se tradicionalno bavila lovom na način da bi stavili velike količine saponina u potoke i jezera i tako ubili ribu.

Staništa ove juke su pješčane dine obale, ponekad se može naći i u borovoj šumi. Uspijeva u svakom tlu, ali voli pješčana tla i punu izloženost prema jugu. Odrasle biljke su vrlo otporne na sušu. Cvjetove većine članova ovog roda mogu oprašivati samo određene vrste moljca. Cvjetovi se otvaraju po noći i imaju snažan miris. Vlakna dobivena od lišća koriste se za izradu užadi, košara i prostirki. Dijelovi listova su korišteni kao četke za nanošenje boje u lončarstvu.

Ponuda:

50 sjemenki - 7 E

Poštarina je besplatna, sjeme šaljem u zaštitnoj koverti prioritetnom pošiljkom slijedeći radni dan nakon uplate iznosa iz ponude. Uz odabrano sjeme dobijete detaljan opis sijanja za sigurno klijanje. U slučaju plaćanja pouzećem, kompletne poštanske troškove snosi kupac. Dodatne informacije mailom ili mobitelom.

PBZ IBAN: HR74 2340 0093 1041 2955 6

Paypal: tripalo@net.hr

Mail: tripalo@net.hr

Mob: 091 - 90 - 90 - 988
099 - 22 - 33 - 233

Karta

Objekti u blizini

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
Oglas objavljen
15.08.2021. u 22:37
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2907 puta

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska