• Hokaido tikva 2023
  • Hokaido tikva 2023
  • Hokaido tikva 2023
  • Nemoj propustiti priliku!

Hokaido tikva 2023

Cijena
1,30 €
Šifra oglasa: 1642215

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Bistra, Donja Bistra
Vrsta
Tikvica

Opis oglasa

Hokkaido - 1.3 €

Hokkaido je vrsta tikve koja pažnju privlači svojim atraktivnim izgledom i bojom. Osim toga sve je više cjenjena u ishrani i to posebno kod makrobiotičara i dijetetičara.

Bogata je mineralima i vitaminima (a ima malu kaloričnu vrijednost) i znatno ih je više u punoj zrelosti, nego kao mlada tikvica , to je ujedno i prednost ove tikve, jer u punoj zrelosti sadrži znatno više hranjivih tvari nego zelena. Odlična je u dopuni jelovnika, a osobito dobra kod probavnih ili želudčanih tegoba Plodovi se lako čuvaju, pa je moguće hokkaido tikvu koristiti i zimi. Dugo i lako se čuva, pa može biti dobar izvor hranjivih tvari i zimi, kada se drugo povrće koristi prerađeno ili uskladišteno sredstvima protiv kvarenja. Kako se jede i ujesen i tijekom zime, može se peći, rjeđe kuhati, ali i ukuhati fini pekmez. Neki ih jedu i sirove kao egzotični dodatak voćnim i ostalim salatama. Najukusniji plodovi beru se nakon prvih mrazeva, kada lišće požuti. Treba ih brati s drškom, jer se tada lakše čuvaju i prevoze zadržavajući hranjivu vrijednost.
Poznavatelji i vrsni gurmani tvrde da hokkaido tikva stajanjem poprimi sve bolji okus. Dijabetičari ju smatraju zlatnim rudnikom minerala i vitamina, a zbog lake probavljivosti osobito je preporučuju djeci i starijima, kao i onima s osjetljivim želucem i probavnim sustavom. Hokkaido squash je bogat kalcijem, magnezij, fosfor, kalij, kalcij i vitamine A, B i C. Sjemenke su vrlo hranjive pa ih peremo, sušimo i spremamo za zimu. Jedino tvrda kora nije za uporabu, ali vješti Japanci koriste je za izradu jednostavnih ukrasa Uzgoj je istovjetan kao i kod drugih vrsta tikava. U posljednje vrijeme sve je veći uzgoj i kod nas.
Cijena 1.3 €/kg

Karta

Objekti u blizini

OPG ŠULOG

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
10.11.2018. u 12:11
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
16368 puta

OPG ŠULOG

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska