Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • NOBO Cantus serija 8 - NORVEŠKI ELEKTRIČNI RADIJATORI
  • NOBO Cantus serija 8 - NORVEŠKI ELEKTRIČNI RADIJATORI
  • NOBO Cantus serija 8 - NORVEŠKI ELEKTRIČNI RADIJATORI
  • NOBO Cantus serija 8 - NORVEŠKI ELEKTRIČNI RADIJATORI

NOBO Cantus serija 8 - NORVEŠKI ELEKTRIČNI RADIJATORI

Cijena
92,91 €
Šifra oglasa: 13419526

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb
Stanje
novo

Opis oglasa

UŠTEDITE DO 50% NA RAČUNIMA ZA GRIJANJE

Radijatori dolaze u 4 veličine:

NOBO Cantus 8 1.0kW - dimenzije 67,5 (širina) + 40 cm (visina) - 800,00 kn
NOBO Cantus 8 0.5kW - dimenzije 42,5 (širina) + 40 cm (visina) - 700,00 kn


Norveški konvektori – radijatori Nobø kompanije Glen Dimplex Nordic, u seriji Cantus 8 su idealno rješenje za grijanje vaših stambenih i poslovnih prostorija. Norveški električni konvektori Nobø predstavljaju visokokvalitetan i ekonomičan način rješenja pitanja grijanja vaših prostorija.
Ukratko osnovne osobine i prednosti Cantus series 8, norveških konvektora Nobø:
• Mala investicija rješenja pitanja grijanja
• Jednostavna montaža i demontaža
• Izuzetno pouzdan izvor zagrijavanja prostorija
• Bešuman rad
• Uštede do 50% u usporedbi s ostalim načinima grijanja, uz pravilan odabir radijatora, termostata i preporučenom upotrebom od strane proizvođača
• Dug vijek rada
• Najprezicniji nečujni elektronski termostat (0,1 C)
• Totalna tvornička garancija od 5 godina (nema servisa)
• Svi proizvodi su galvanizirani, posjeduju sigurnosne certifikate, IP24, rade u skladu s visokim sigurnosnim postavkama, te se u cijelosti proizvode od materijala skandinavskog porijekla i sastavljaju u Norveškoj

Sam princip rada radijatora se temelji na principu konvekcije, kruženja zraka, prilikom kojeg se hladan zrak zagrijava prelazeći preko aluminijskog grijača, čime se omogućava jako brzo zagrijavanje svih vrsta prostorija. Zahvaljujući najpreciznijem elektronskom termostatu (0,1 C pri 20C) i vanjskom senzoru, dizajnu radijatora, grijaču niske temperature i bešumnom efektivnom radu, zagrijavanje željenih prostorija norveškim konvektorima – radijatorima je izuzetno efikasno.
Termostat i senzor svakih 3 minuta provjeravaju temperaturu u prostoriji (ne temperaturu zida na kojem se nalazi), te u skladu s mjerenjima, odlučuju je li potrebno dodatno zagrijavanje i kolika je potrebna snaga u W, za zagrijavanje na željenu temperaturu. Tako da konvektor ne koristi punu snagu cijelo vrijeme koje radi. Pored uštede na osnovu principa rada, dodatna ušteda je u principu iskoristivosti električne energije, koja se u cijelosti pretvara u toplinsku energiju, bez gubitaka kao pri klasičnim načinima zagrijavanja prostorija.
Nobø električne radijatore možete koristiti kao osnovni način grijanja, ali i kao efikasan i povoljan sistem dogrijavanja u slučaju korištenja drugih sistema, kao centralno grijanje, plin i sl., za sve stambene i poslovne prostorije, stanove, kuće, vikendice, apartmane, kupaonice, garaže i radione. Ovo je omogućeno načinom rada norveških konvektora – radijatora, ali i s njihovom prilagodljivošću, jednostavnošću rada i montaže. Cantus series 8 Nobø norveških – radijatora se nude u 4 osnovna modela po snazi od 0,5 do 2 kW.

Zaštita protiv smrzavanja
Svi norveški radijatori posjeduju funkciju zaštite protiv smrzavanja. Na termostatu izaberete simbol pahuljice, putem kojeg će se u prostoriji održavati temperatura od 8 Co.

Garancija
Za sve vrste radijatora Nobø i kompanije Glend Dimplex vrijedi tvornička garancija u trajanju od 5 godina. Ova garancija vrijedi i za termostate i kontrolne jedinice.

Sigurnost
Svi proizvodi Glen Dimplex i Nobø prolaze strogu kontrolu sigurnosti pri izradi i radu. Rad Cantus serije 8 je izuzetno siguran.

Osnove sigurnosti:
- zaštita IP24
- svi radijatori sadrže sigurnosni ”cut-off” osigurač protiv pregrijavanja. Ukoliko dođe do prekrivanja radijatora ili drugog načina onemogućavanja protoka zraka i rada konvektora, osigurač putem termostata gasi radijator. Nakon uklanjanja smetnji, radijator može da nastavi s uobičajenim radom.
- rubovi radijatora su zaobljeni, te ne postoji opasnost od povreda
- radijator nikad ne razvija dovoljno visoku toplinu grijača ili tijela radijatora, koja bi mogla predstavljati opasnost
- svi proizvodi Glen Dimplex kompanije podliježu strogim sigurnosnim kontrolama i posjeduju certifikate CE i NEMKO.
Oglas objavljen
09.10.2017. u 12:06
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
7048 puta