• Microgreens eko mikrozelenje brokula, BIO brokula
  • Nemoj propustiti priliku!

Microgreens eko mikrozelenje brokula, BIO brokula

Cijena
4 €
Šifra oglasa: 40890306

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Velika Gorica - Okolica, Poljana Čička

Opis oglasa

U ponudi imamo microgreens povrće uzgojeno iz certificiranog ekološkog sjemena i ekološkog supstrata za ekološku poljoprivredu.

Mikrozelenje je povrće (ne smije se brkati s klicama ili izdancima) koje beremo nakon što se listovi razviju s jednim nizom pravih listova. Koriste se za salate ili dodatak jelima za vizualno poboljšanje, poboljšanje okusa i teksture. Microgreens se koristi za dodavanje slatkoće i pikantnosti hrani. Microgreens je manji od "baby" povrća jer se bere ubrzo nakon nicanja od 7 do 14 dana, ali ne nakon što je biljka sazrijela.

Možemo ukrašavati salate, juhe ili sendviče. Ne samo da će jelo izgledati primamljivo nego ćemo vrlo brzo dodati i pravo bogatstvo vitamina što nam je u današnjem užurbanom životu vrlo važno.
Naš uzgoj je prvenstveno ekološki uzgoj te je svaki kupac siguran u naše mikropovrće, koje nije špricano te se može rezati i odmah jesti, pa ne zahtjeva puno posla oko pripreme, a znate da jedete svježu hranu punu vitamina, minerala i antioksidansa.

Neki kuhari ih koriste kao ukras, dok ih drugi koriste kao glavni sastojak.

Jestivo mlado zelje proizvodi se od raznih vrsta povrća, začinskog ili drugog bilja. Veličine su od 2 do 8 cm, uključujući stabljiku i lišće. Stabljika se reže neposredno iznad tla. Mikrozelenje možemo staviti i u razne smoothie ili shake i slično. Recepti su mnogobrojni i raznoliki.

Mikrozelenje je bogat izvor vitamina C, E i K, minerala, vlakana, aminokiselina i antioksidansa.
Potvrđeno je da microgreens zelenje sadrži 4 – 60 puta više vitamina i minerala u odnosu na biljke u punoj tehnološkoj zrelosti.

Imaju važnu ulogu u detoksikaciji organizma i jačanju imuniteta, a kako se konzumiraju u svježem stanju ne dolazi do gubitka hranjivih tvari koji bi nastao termičkom obradom. Naravno, možete ih i termički obraditi ako želite.

Atraktivnog su izgleda, dolaze u različitim teksturama i bojama, vrlo su intenzivnog okusa, od blagih slatkastih, kiselih do pikantnih i ljutih.

Možemo ga rezati oštrim nožem ili škarama za tu namjenu te je spremno za konzumaciju ili ga spremiti na hladno u hladnjak(neoprano spremamo u hladnjak zbog duže trajnosti, te prije jela isperemo kao salatu).

Na tržište plasiramo u posudi sa supstratom te tako kupac dobije živu hranu koja nije izgubila vrijednost, a trajnost i svježina su osigurani danima. Samo režete (posudu držite na sobnoj temperaturi, a narezano u hladnjaku) i ukrašavate svoja jela.
Uz svaku narudžbu šaljemo detaljne upute i besplatnu posudu sa poklopcem u koju možete spremiti greense ako ih želite narezati i spremiti u hladnjak.

Mikro brokula se može koristiti isto kao i odrasla rukola za pizzu ili kao podloga i ukras hrani na tanjuru.

Cijena jedne posude Microgreens zelenja BIO brokule (14cm x11cm) je 3 eura plus dostava.

Za narudžbe iznad 30 eura dostava je besplatna.

Poljoprivredno gospodarstvo obrt Etix-eko za uzgoj ekološkog voća i povrća
WEB SHOP www.etixekohaskap.hr
(info@etixekohaskap.hr) ili narudžbe poslati na mail etixeco@gmail.com

Karta

Objekti u blizini

etix

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  10000 Zagreb, Zagrebačka, Hrvatska
Oglas objavljen
24.04.2024. u 13:52
Do isteka još
Oglas prikazan
311 puta

etix

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  10000 Zagreb, Zagrebačka, Hrvatska