• ‼️FURETTO® ORIGINAL ITALIA- dimni top za varou - BESPLATNA DOSTAVA
  • ‼️FURETTO® ORIGINAL ITALIA- dimni top za varou - BESPLATNA DOSTAVA
  • Nemoj propustiti priliku!

‼️FURETTO® ORIGINAL ITALIA- dimni top za varou - BESPLATNA DOSTAVA

Cijena
310 €
Šifra oglasa: 31889706

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Đakovo, Đakovo

Opis oglasa

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe pčelarske opreme u
minimalnom iznosu 35,00 eur i više

DOSTAVA NA VAŠU ADRESU - PLAĆANJE POUZEĆEM

- Može se kombinirati više proizvoda za pčelarstvo


Furetto

Proizvod koji je došao prvi na tržište sa namijenom zamagljivanja za kontrolu insekata ili za korištenje u pčelarstvu.

Temelji se na načelu nebulizacije smjese aktivne tvari (Amitraz) s parafinskim uljem, pri visokoj temperaturi. Smjesa se napravi u dobro utvrđenoj dozi, za maksimalnu disperziju u košnici.

Ovaj je uređaj prvi napravio revoluciju u postupanju s košnicama, kako u pogledu učinkovitosti, tako i radne brzine. U osnovi, pčelar može upravljati pčelinjakom od 100 obitelji, za oko 15-20 minuta. Velika je razlika od klasičnog sustava primjene gorućih traka, u kojem bi se za sličan pčelinjak vrijeme primjene moglo produljiti do 3-4 sata! Osim ovoga, košnice se nakon zapaljenja ne smiju zatvoriti.

Pogrešno, u praksi se preporučuje uporaba različitih tvari, poput tekućine za paljenje ugljena, plina, plina sa lampama, roštilja, itd. Itd. Međutim, proizvođač preporučuje samo jedno sredstvo - PARAFINSKO ULJE. Upotreba bilo kojeg drugog proizvoda dovodi do začepljenja zavojnice uređaja ili, još ozbiljnije, do utjecaja na pčelinju obitelj unošenjem vrlo hlapljivog proizvoda, pri vrlo visokoj temperaturi u košnici, što stvara rizik od samozapaljenja u košnici.

Normalno, "plin za lampe" ima temperaturu samozapaljivanja (točka u kojoj se tvar može samozapaliti bez izvora paljenja) na oko 270 ° C. Ta je temperatura vrlo blizu temperaturi na kojoj se cijev uređaja Furetto zagrijava, stoga postoji opasnost od samozapaljenja plina lampe unutar košnice. Parafinsko ulje kao suputnik nema točku samozapaljenja.



Stoga, slijedeći preporuke proizvođača, uvjetujemo jamstvo uređaja Furetto, na strogu uporabu kvalitetnog parafinskog ulja.

KORISTITI:

Priprema uređaja: odvijte crvenu "čašu" uređaja (sjedište cilindra). Stavite u njega plinski cilindar (boca za kampiranje, može se naći u bilo kojoj trgovini profila ili u trgovinama građevinskog materijala). Vratite crveno "staklo" natrag, na taj način boca je perforirana i montirana. Provjerite da nema curenja plina, u tom slučaju je upotreba uređaja strogo zabranjena. Da biste spriječili nezgodu, preporučujemo uporabu plinskih boca koji također imaju ugrađeni ventil.

Priprema smjese: Prema uputama proizvođača, s Furetto je moguće koristiti smjesu lijeka s parafinskim uljem u omjeru prema uobičajnoj uputi. Tekućine miješajte jako dobro, energično, sve dok se ne dobije stabilna emulzija. Odmah upotrijebitii.

Ovisno o iskorištenoj količini i broju košnica, koristit će se žuti spremnik ili mali unutarnji.

Vrlo je važno da liječnik; Prije upotrebe uređaja treba se savjetovati s okružnim veterinarom, smatramo da je vrlo potrebno da se prije provođenja liječenja savjetuje s njim, kako bi liječnik, nakon što utvrdi stupanj zaraženosti, utvrdio shemu liječenja, korištenu tvar, način i koncentraciju primjene. Liječenje pčela bez savjetovanja s veterinarom može dovesti do smrtnosti pčelinjaka ili nepravilno primijenjenih tretmana.

Uključivanje : Nakon što ugradite cilindar i spremnik za miješanje, uključite uređaj na sljedeći način: palite šibicu ili upaljač ispod zaslona plamenika. Lagano okrenite plinski ventil. Plamen će se upaliti automatski. Pričekajte da se uređaj zagrije oko 2-3 minute i tada možete započeti s liječenjem.

Postupak: Umetnite cijev uređaja na osnovicu i pritisnite gumb jednom. Smjesa će ući u zavojnicu i ispariti odmah, ulazeći u košnicu. Ne preporučujemo zatvaranje osnove. Za dobar tretman preporučujemo sljedeće: tretirati košnice u nedostatku mladih. Ako postoji legla, slijedit će ponovljeni raspored liječenja s učestalošću koju utvrdi veterinar. Tretman će se izvoditi samo kad vanjska temperatura prijeđe 8 ° C, po mogućnosti kasno navečer ili vrlo rano ujutro, kada su sve pčele u košnici. Po jednom košnici upravljat će se jednim mlazom (jednim pritiskom na gumb). Mješavina parafinskog ulja i aktivne tvari priprema se samo neposredno prije upotrebe. Sve će se košnice liječiti u nedostatku skladišta žetve.




Brza dostava na kućnu adresu, plaćanje pouzećem.
Dostava se vrši HP Ekspresom ili Overseasom.

Naručiti možete mailom (ljekarna.vitalis@gmail.com)
ili pozivom na tel. 031/ 496 - 577.

Za tvrtke imamo mogućnost veleprodaje.

Vitalis d.o.o.
Pavićeva 32
31400 Đakovo

Za sve informacije ili pitanja, dostupni smo na tel:
031/ 496 - 577


Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 8.00 do 16.00h
subotom 8.00 do 13.00h

Kliknite na "Posjetite ovu Njuškalo trgovinu" i
pogledajte naše ostale oglase.

www.vitalis-djakovo.com

Karta

Objekti u blizini

Vitalis Đakovo

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
03.05.2024. u 11:19
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
3519 puta

Vitalis Đakovo

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi