ogrlica CRVENI KORALJ

  • Cijena: 490kn
  • Približno: 66
  • Šifra oglasa: 6712762
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Najstariji izvor dragocjenog koralja je Sredozemno more. Koralj se također može naći na sjeverozapadnoj obali Afrike, Australije, Španjolske, Japana, i Indijskog oceana.Ima kemijski sastav sličan biseru i izgrađen je uglavnom od kalcijevog karbonata pohranjenom od strane morskih beskralježnjaka. Koralj se sastoji od depozita kalcija i sekreta iz tijela Isis Nobiles. Nalazi se u kolonijama koje mogu pokriti cijelu stijenu. Najljepše boje koralja nalaze se između dubine 100 i 160 stopa.
Potrebno je mnogo godina da koraljni greben dozori i postane iskoristiv za nakit. Temperatura vode igra važnu ulogu u boji i rastu koraljnih grebena.
Crveni koralj smiruje i ublažava depresiju. Koralj mijenja negativne mentalne i emocionalne reakcije, kao što su noćne more, bijes i strah, u mnogo korisnija stanja, uključujući inteligenciju i hrabrost.Kristaloterapijski stručnjak Scott Cunningham piše u "Cunningham Enciklopediji kristala, Gem & Metal Magic" da bi stavljanje koralja ispod jastuka trebalo pomoći mirnom snu. Crveni koralj također služi kao zaštita protiv uroka.
Crveni koralj budi strast, romantiku i snagu. Nakit od crvenog koralja su često stavljali djeci u srednjem vijeku kako bi ih zaštitili od zla. Drevne civilizacije koristile su crveni koralj u mnoge ljekovite svrhe. Mljeli su ga u fini prah i miješali s različitim tvarima, kao što su med, mlijeko, ghee, šećer i druge tvari ovisno o bolesti. Ti pripravci su trebali liječiti neplodnost, smirivati um, stimulirati intuiciju, i donijeti emocionalno iscjeljenje. Neke kulture smatraju da crveni koralj hrani krv i jača kostur.

masa ogrlice 121 g,
duljina 44-50 cm, podesiva, po želji ju mogu skratiti,
veličina najvećeg komada koralja 3x3 cm.

bacite oko i na moj ostali nakit :))!!