Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • ogrlica CRVENI KORALJ
  • ogrlica CRVENI KORALJ
  • ogrlica CRVENI KORALJ
  • ogrlica CRVENI KORALJ
  • ogrlica CRVENI KORALJ
  • ogrlica CRVENI KORALJ

ogrlica CRVENI KORALJ

Cijena
65,03 €
Šifra oglasa: 6712762

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb

Opis oglasa

Najstariji izvor dragocjenog koralja je Sredozemno more. Koralj se također može naći na sjeverozapadnoj obali Afrike, Australije, Španjolske, Japana, i Indijskog oceana.Ima kemijski sastav sličan biseru i izgrađen je uglavnom od kalcijevog karbonata pohranjenom od strane morskih beskralježnjaka. Koralj se sastoji od depozita kalcija i sekreta iz tijela Isis Nobiles. Nalazi se u kolonijama koje mogu pokriti cijelu stijenu. Najljepše boje koralja nalaze se između dubine 100 i 160 stopa.
Potrebno je mnogo godina da koraljni greben dozori i postane iskoristiv za nakit. Temperatura vode igra važnu ulogu u boji i rastu koraljnih grebena.
Crveni koralj smiruje i ublažava depresiju. Koralj mijenja negativne mentalne i emocionalne reakcije, kao što su noćne more, bijes i strah, u mnogo korisnija stanja, uključujući inteligenciju i hrabrost.Kristaloterapijski stručnjak Scott Cunningham piše u "Cunningham Enciklopediji kristala, Gem & Metal Magic" da bi stavljanje koralja ispod jastuka trebalo pomoći mirnom snu. Crveni koralj također služi kao zaštita protiv uroka.
Crveni koralj budi strast, romantiku i snagu. Nakit od crvenog koralja su često stavljali djeci u srednjem vijeku kako bi ih zaštitili od zla. Drevne civilizacije koristile su crveni koralj u mnoge ljekovite svrhe. Mljeli su ga u fini prah i miješali s različitim tvarima, kao što su med, mlijeko, ghee, šećer i druge tvari ovisno o bolesti. Ti pripravci su trebali liječiti neplodnost, smirivati um, stimulirati intuiciju, i donijeti emocionalno iscjeljenje. Neke kulture smatraju da crveni koralj hrani krv i jača kostur.

masa ogrlice 121 g,
duljina 44-50 cm, podesiva, po želji ju mogu skratiti,
veličina najvećeg komada koralja 3x3 cm.

bacite oko i na moj ostali nakit :))!!
Oglas objavljen
16.02.2013. u 18:33
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1896 puta