• RSK 5.000.000 din 1993. UNC
  • RSK 5.000.000 din 1993. UNC
  • Nemoj propustiti priliku!

RSK 5.000.000 din 1993. UNC

Cijena
5,50 €
Šifra oglasa: 13330802

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Belišće, Belišće
Stanje
novo

Opis oglasa

Treća serija 1993.
Treća serija novčanica krajinskog dinara („oktobarski dinar”, HRKO) puštena je u optjecaj 1.10.1993. nakon denominacije u omjeru 1:1.000.000.
Sve novčanice imaju dimenzije 139 x 66 mm, isti design, a razlikuju se po boji i oznakama vrijednosti. Novčanice su tiskane na bijelom zaštićenom papiru sa ugrađenim vodenim znakom i fluorescentnim vlaknima u tehnici linijskog offset tiska, s nižim stupnjem zaštite u odnosu na prethodna izdanja. Novčanice su tiskane u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca u Beogradu.
LICE U srednjem dijelu novčanice nalazi se tekst „NARODNA BANKA REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE”. Ispod ovog teksta u centralnom dijelu nalazi se grafički stilizirana kninska tvrđava. Lijevo i desno od tvrđave, u donjem dijelu, nalaze se brojčane oznake vrijednosti u giljoširanim rozetama. U donjem dijelu nalazi se tekst „FALSIFIKOVANJE SE KAŽNJAVA PO ZAKONU”. Na desnoj strani novčanice, u gornjem dijelu, u giljoširanoj rozeti nalazi se brojčana oznaka vrijednosti. Na margini novčanice ispisana je oznaka vrijednosti slovima, a u donjem dijelu nalazi se tekst „GUVERNER” ispod kojeg je potpis guvernera Narodne banke RSK Pavla Marjanovića te mjesto i godina izdavanja „KNIN 1993.”. Svi tekstovi na licu su ispisani ćirilicom.
NALIČJE U središnjem dijelu novčanice je tekst „NARODNA BANKA REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE”, a ispod toga grafički stiliziran grb RSK (bijeli dvoglavi orao s krunom, štitom i ocilima), a lijevo i desno od grba u donjem dijelu su brojčane oznake vrijednosti u giljoširanim rozetama. U donjem dijelu nalazi se tekst „FALSIFIKOVANJE SE KAŽNJAVA PO ZAKONU”. S lijeve strane novčanice, u gornjem dijelu, u giljoširanoj rozeti nalazi se brojčana oznaka vrijednosti. Na margini novčanice ispisana je oznaka vrijednosti slovima, a u donjem dijelu „KNIN 1993.”. Na lijevoj strani novčanice nalazi se numeracija tiskana u crvenoj boji koja sadrži jedno slovo i sedam znamenki. Svi tekstovi na naličju su ispisani latinicom.

Karta

Objekti u blizini

Senio965

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  31551 Belišće, Osječko-baranjska, Hrvatska
Oglas objavljen
02.04.2024. u 18:04
Do isteka još
Oglas prikazan
499 puta

Senio965

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  31551 Belišće, Osječko-baranjska, Hrvatska