Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

Stan: Zagreb (Donji grad), 153 m2 ***energetski razred A*** (prodaja)

Cijena
4.000 €
  • Trebaš kredit?
Šifra oglasa: 17382422
  • Licencirani posrednik
    Da
  • Stambena površina
    153,00 m²
  • Broj soba
    4-sobni

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Donji Grad, Donji grad
Tip stana
U stambenoj zgradi
Broj etaža
Jednoetažni
Broj soba
4-sobni
Kat
5.
Stambena površina
153,00 m²
Godina izgradnje
2015.
Balkon/Lođa/Terasa
Terasa
Energetski razred
A
Šifra objekta
PG CENTAR potkrovlje

Opis oglasa

PRODAJEMO PRVORAZREDNE STANOVE U UŽEM CENTRU GRADA ZAGREBA. Cijena m2 iznosi 4.000,00 EUR-a.

ISTAKNITE SVOJ ŽIVOTNI STIL I SAVRŠEN UKUS ZA DOMOM U OVOJ POSEBNOJ GRAĐEVINI.

Za više informacija i dogovor o prezentaciji/razgledavanju molimo nazovite agenta na mobitel +385 95 8251222

************************************************

KONSTRUKCIJA I MATERIJALI

Konstrukcija zgrade je sistem armirano betonskih zidova i ploča. Temeljenje je na armirano betonskoj ploči debljine 70 cm pod zgradom, odnosno 35 cm ispod dvorišnog dijela podruma.

Stropne ploče su različite debljine ovisno o poziciji. Ploča dijela podruma ispod prolaza ima debljinu 40 cm, ispod dvorišta 25 cm, a ispod lokala 20 cm. Ploče katova i krova (ravna i kosa) imaju debljinu 20 cm.

Nosivi zidovi i zidovi okna dizala imaju debljinu 20 cm. Fasadne stijene zidaju se šupljim blokovima od opeke debljine 19 cm.
Svi predviđeni materijali kvalitetniji su od standardnih za ovakvu vrstu građevina. Pročelja su riješena kao toplinski sustav koji se sastoji od blok opeke 19 cm, polistirena 12 cm sa slojem armiranog “grunda” i završnim slojem silikatne iii akrilne žbuke. Horizontalni potezi uličnog pročelja umjesto završne žbuke imaju staklo-cementne profilirane (valovite) ploče bojane akrilnom fasadnom bojom. Prizemni dio uličnog pročelja riješen je kao kompozitni zid koji se sastoji od blok opeke 19 cm, toplinske izolacije 10 cm, šuplje opeke 12 cm, grube i fine žbuke 3 cm i završnog sloja kamene žbuke.

“Erker” na uličnom pročelju, naglašen je aluminijskom oblogom ‘QC dual-tone’ fasadnim panelima (Hunter Douglas). Kosi krov pokriven je ravnim eternit pločama, a ravni neprohodni krov ima potrebnu toplinsku i hidroizolaciju zaštićenu pločama kulira iii keramikom.
Fasadna stolarija je sistem drvo-aluminij, zaštita od sunca i zamracenje je aluminijskim eslinger roletama, ostakljenje troslojnom ‘Iow-e’ staklom. Izlozi lokala su aluminijski profili sa prekinutim toplinskim mostom.

Materijali u interijeru su prilagođeni najvišem standardu opremanja. Unutarnja vrata visine 220 cm imaju krila od HDF-a sa cjevastim sačem i dovratnike od MDF-a prešanog sa vodootpornom šperpločom, sve ličeno visokokvalitetnim lakom. Protuprovalna vrata u stanove su obložena oblogom od prirodnog furnira. Podovi i zidovi kupaonica obžu se keramičkim pločicama I klase velikog formata, a predviđena je ugradnja Geberit ugradbenih montažnih elemenata i visokokvalitetnih sanitarnih predmeta I klase, te armatura. Podovi soba i hodnika oblažu se hrastovim parketom E/S klase dimenzija 500-1000x90x21 mm. Grijanje i priprema tople vode predviđena je sistemom dvocjevnog grijanja kombi bojlerima upravljanih preko digitalnog sobnog termostata.

Ogrjevna tijela su glatki radijatori, a u kupaonama cijevni radijatori. Stanovi su klimatizirani inverter klima uredajem sjednom unutarnjom jedinicom smještenom u dnevnom boravku. Stan u potkrovlju opremljen je sa 5 unutarnjih jedinica i dvije vanjske. Uz klasičan raspored utičnica u stambenim prostorima predviđena su po dva priključka za telefon, internet i televiziju. Svaki stan opremljen je audio-video portafonom.

************************************************

LOKACIJA, KONCEPCIJA I ORGANIZACIJA PROSTORA

Atraktivna lokacija, na pješačkoj udaljenosti od svih najvažnijih fokusa urbanog života – Trga bana Jelačića, Cvjetnog i Britanskog trga, Hrvatskog narodnog kazališta, Gornjeg grada i Kaptola, Lenucijeve potkove -jedna je od malobrojnih preostalih neizgrađenih “rupa” u najužem centru Zagreba.

Položaj u sredini uličnog poteza kojeg čini niz historicističkih donjogradskih zgrada, a ujedno i u osi ulice koja se kroz postojeći kolni prolaz (zadržan na istom mjestu i u novoj zgradi) uvlači u unutrašnjost bloka, umnogome je odredio arhitektonsko rješenje.

Susjedna zgrada s desne strane objekta je prizemnica s dvorišnim krilima koja potječe iz 18. stoljeća i jedna je od rijetkih, jos sačuvanih donjogradskih zgrada iz tog doba.

Susjedna zgrada s lijeve strane objekta je izgrađena početkom 20. stoljeća prema projektu graditelja braće Canelutti i nadograđena s drugim katom prema projektu iz 1922. godine. U zapadnom dijelu dvorišta izgrađena je stambena dvokatnica prema projektu G. Caneluttia iz 1903. godine.

Historicistički kontekst imao je utjecaj na arhitektonsko oblikovanje uličnog pročelja tako da su povijesne oblikovne karakteristike interpretirane na suvremeni nacin.

Prostorna organizacija stambenih etaža također ishodiste temelji na povijesnom tipološkom predlošku, tzv ‘zagrebačkom tlocrtu’ kojeg karakterizira centralni položaj stubišta u stražnjem, dvorišnom dijelu tlocrta, dok se na uličnoj strani nižu sobe stanova organiziranih u punoj dubini tlocrta i orijentiranih dvostrano – na ulicu i na dvorište.

************************************************

VELIČINA, NAMJENA I FUNKCIONALNA ORGANIZACIJA

Zgrada je nepravilnog trapeznog tlocrta dimenzija cca 19,95 x 12,20/16,36 m. Ukupna građevinska bruto površina (GBP) iznosi 1.603,68 m2, od toga 1.455 m2 nadzemno i 480 m2 podzemno.

Sastoji se od potpuno ukopanog podruma, 5nadzemnih etaža i potkrovlja. Visina vijenca na uličnoj strani iznosi 18,80 a na dvorišnoj strani 18,80/18,10 m. Visina sljemena iznosi 22,10 m. Krov je kosi, nagiba cca 35°.

Zgrada sadrži 15 funkcionalnih jedinica – 13 stanova sa pripadajućim spremištima i 2 lokala, te podzemnu garažu sa 13 g.m. U podrumu su i zajednički prostori za vodomjerna okna i strojarnicu dizala.

U prizemlju su dva lokala s direktnim pristupom iz ulice. Pretpostavljena namjena je trgovina (veći lokal) i cafe’ (manji lokal). Na svakom od četiri kata organizirani su po jedan 2-sobni, 3-sobni i 4-sobni stan, ukupno njih 12. U potkrovlju je raskošni 6-sobni ‘penthouse’, sto daje ukupno 13 stanova u zgradi.

Sve etaže povezane su zajedničkom vertikalnom komunikacijom, stubistem s dizalom. U garažu se pristupa dizalom za automobile.

U prizemlju, u centralnoj osi tlocrta predviđen je prolaz (pasaž) kroz zgradu širine cca 6,15 m, visine 4,0 m koji vodi u dvorište zgrade i nastavlja se na internu ulicu između zgrada na susjednim dvorišnim građevinskim česticama. Ovim prolazom, osim sto će se koristiti kao vatrogasni pristup, uspostaviti će se služnost pristupa dvorišnim građevinskim česticama i njihov priključak na glavnu ulicu. Također će se pod stropom podruma nove zgrade osigurati koridor za vođenje instalacija komunalne infrastrukture dvorišnih zgrada radi priključka na javnu komunalnu infrastrukturu položenu u glavnoj ulici ispred zgrade.

U dvorištu riješen je dio parkirališta (ukupno 7 p.m.) za potrebe zgrade, a potezi uz zidove susjednih zgrada na sjeveru i jugu ozeleniti će se sadnjom penjačica u koritima koja su predviđena po cijeloj dužini granica meda.

Prema lijevom i desnom susjedu predviđena je izgradnja ogradnog zida visine 2,5 m, koja se prislanja uz pročelja zgrada na susjednim parcelama.

Dodatne informacije

Grijanje

  • Sustav grijanja: Etažno plinsko centralno
  • Klima uređaj: Da

Podaci o objektu

  • Gradski plin
  • Gradski vodovod
  • Gradska kanalizacija
  • Novogradnja
  • Lift

Dozvole

  • Vlasnički list
  • Građevinska dozvola
  • Uporabna dozvola

Vrsta parkinga

  • Garaža
  • Vanjsko natkriveno mjesto
Oglas objavljen
13.01.2016. u 15:40
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
2062 puta