SIRUP BAZGE AKCIJA 16 kuna

  • Cijena: 23kn
  • Približno: 3
  • Šifra oglasa: 8345483
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Kako je sada vrijeme cvatnje BAZGE, tako smo se i mi potaknuti brigom o zdravlju i
EKO proizvodnji, odlučili proizvoditi sirup od cvijetova bazge.

Bazga je brana na obroncima PLEŠIVICE na nadmorskoj visini iznad 450 m u šumama
bjelogorice i crnogorice, otapana je u vodi sa izvora JANE (Sveta Jana) i pakirana je u NOVE
sterilizirane boce tako da može bez problema stajati do godinu dana.

Sirup se miješa u omjeru 1:6 (može i 1:7) i to je po nama najbolji omjer za ovo divno, prirodno i
osvježavajuće piće za predstojeće VRUĆE ljetne dane......


Cijena je 23 kune po litri.Naručene količine dostavljamo po dogovoru.

Trudili smo se da kvalitetom i cijenom budemo NAJpristupačniji, obzirom na financijske uvijete.RECEPTI ZA PRIMJENU BAZGE:

Za jače izlučivanje mokraće: Uzima se po 30 grama cvjeta bazge, ploda peršina i kleke (Juniperus), te 10 grama morača. Tri žlice ove mješavine politi s pola litre kipuće vode, poklopiti i ostaviti preko noći. Pije se tri puta dnevno po jedna čaša prije jela.Za lakše iskašljavanje sluzi: Uzima se po 30 grama cvjeta bazge i podbjela, te po 20 grama cvjeta bijelog sljeza i morača. Tri žlice ove mješavine politi s 400 grama kipuće vode, poklopiti i nakon dva sata piti toplo svakih dva sata po jednu veliku žlicu.Protiv "velikog kašlja": Uzima se po 20 grama cvjeta bazge, rosulje, lista pitomog kestena, bokvice i majčine dušice. Tri velike žlice smjese politi s 400 grama kipuće vode, poklopiti i poslije dva sata piti toplo na svaka dva sata po jednu veliku žlicu.Za liječenje konjunktivitisa:Koristi pet dekagrama suhog bazginog cvijeta koji se potopi u hladnu vodu - u količini 1 litre vode, ostavi tako desetak minuta, zatim se postepeno zagrijava i kad provrije, izmakne se i ostavi poklopljeno petnaestak minuta i zatim procijedi. Na oči treba stavljati oblog od
mlakog čaja. Inače, ovako pripremljen čaj može se i inhalirati ukoliko je upaljeno grlo ili su oštećene glasnice.Protiv upale krajnika:Sok od bazge se koristi u mnogim kulturama, upravo zbog njenog protuvirusnog djelovanja, a ujedno pomaže kod gripe. Za preznojavanje kod vrućice:dovoljan je i mlačan čaj od bazgina cvijeta jer sadrži tvari koje pospješuju znojenje: dvije čajne žličice cvijeta preliju se s 1/7 litre vrele vode,poklope i nakon desetak minuta procijedi i pije tijekom dana gutljaj po gutljaj.