Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće
  • SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće
  • SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće
  • SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće
  • SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće
  • SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće

SIBIRSKA MAČKA - očekujemo mačiće

Cijena
663,61 €
Šifra oglasa: 16595909

Osnovne informacije

Lokacija
Primorsko-goranska, Rijeka, Gornja Vežica

Opis oglasa

SIBIRSKA mačka, premda ne spada u raritetne pasmine, rijetko se uzgaja u ovom dijelu svijeta i puno je zastupljenija u Rusiji i Zapadnoj Europi.

Porijeklo

Pretpostavlja se da je ova rasa nastala u Rusiji, križanjem sibirske domaće i ukrajinske divlje mačke. Sibirke su postale poznate sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je prvi par ovih mačića iz Sankt Peterburga uvezen u Istočnu Njemačku.

Karakteristike

Krupnije pasmine domaćih mačaka imaju neke karakteristike pasa: otvorene su prema ljudima, rado ih prate, traže i žele interakciju sa svojim vlasnikom. Sibirske mačke su snažne ali i nježne, razigrane, a istovremeno odmjerene. Ukratko, prave mačje persone koje zaslužuju poštovanje i divljenje. Što je veoma važno, dobrog su zdravlja i ukoliko im se pruži odgovarajuća njega, vlasnik će dugo uživati u njihovom društvu.

Njihov karakter posebna je priča: ove mace nevjerojatno su umiljate i pune ljubavi prema svom vlasniku. Ljubiteljima životinja posebno su interesantne zbog svog ”divljeg” izgleda. Bujno krzno asocira na hladni sjever, a crte odaju karakter divlje mačke, no, ispod svega toga krije se meko umiljato srce prave mice mace.

Sibirka je odličan lovac i ima zadivljujuće skakačke sposobnosti. Njeno poludugo krzno obloženo je specijalnom zaštitnim slojem što mu daje otpornost na vodu, a samim tim i na niske temperature. Takva dlaka luči manje alergenskog proteina FEL D-1, pa osobe alergične na mačje krzno dobro podnose sibirsku mačku u svom okruženju.

Ove mačke pogodne su za jednostavniju dresuru jer vole ”komunicirati” s ljudima. Tu dolazi do izražaja njihov ”pseći karakter”. Međutim, za razliku od pasa, sibirka neće postupati po komandama zato da bi dobila poslasticu, već vježbe shvaća kao igru i druženje sa svojim ”dvonošcem”. Brzo uči i odlično savladava prepreke da bi dobila ono što želi.

Sibirska mačka obožava češljanje. Iako je dovoljno da četkanje obavite jednom do dva puta tjedno, često će svog vlasnika ”odvesti” do četke ne bi li joj priuštio uživanje u malom ritualu.

Sibirske mačke su vrlo tihe, vole presti i, za razliku od drugih mačaka, oglašavaju se umilnim ”cvrkutanjem”. Obožavaju kada se s njima ”razgovara” i dolaze kada ih pozovete imenom.

Inače, upravo je Sibirska mačka, nacionalna mačka Rusije, a kako je njihovo posjedovanje stvar prestiža i i statusni simbol, česti su stanovnici ruske aristokratije, pa su tako Medvedev i Gorbačov ponosni vlasnici ove pasmine, a naše mace su direktni potomci ovih poznatih maca.

098/162-5543
Oglas objavljen
28.06.2019. u 15:08
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
52979 puta