Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas
  • lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas

lg-ostali/samsung-s5611-kodiran-ht-nije-koristen-garancija-ht-a-oglas

Cijena
58,40 €
Šifra oglasa: 16143334

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Novi Zagreb - Istok, Travno
Stanje
novo

Opis oglasa

nove i neraspakirane Samsung Young, svakog prodajem za 440 kuna ako ga dođete osobno preuzeti kod prodavatelja.
450 kuna je za sve ostale kombinacije: slanje poštom ili preuzimanje na mjestu koje nije kod prodavatelja na poslu ili na kućnoj adresi.


U NASTAVKU JE 6 RAZLOGA ZAŠTO JE ODLIČAN SMARTFON:
1. ima malu razinu zračenja (0,655 W/kg)
2. baterija velikog kapaciteta (1200 mAh) za tako mali mobitel
3. memorija (2GB) osigurava pohranu velikog broja pjesama ili fotografija
4. jak procesor (830 MHz)
5. brz prijenos podataka (do 7,2 Mb/s)
6. sva potrebna tehnologija u njega ugrađena =
a) fotoaparat 2Mpix s autofokusom,
b) Bluetooth,
c) WiFi,
d) GPS,
e) Hotspot,
f) FM radio s RDS...

****************************************************************************

JE LI OVO SIGURNA KUPNJA?
Da! Putem Overseasea poštarina košta 30 kn, a imate priliku pogledati sadržaj paketa/pisma prije plaćanja. Nakon toga Oversease Vam daje rok od 48 sati da im javite je li bilo kakve zloupotrebe. Do sada nikad nisam zabilježio zloupotrebe, kao kupac, ali da je zloupotrebe bilo imao bih mogućnost povrata novca (u tom roku od 48 sati).

JE LI PRODAN?
Nije! Prodaje se.

ZAMJENE:
ja vama mobitel, vi meni kune. druge kombinacije me ne zanimaju.

T R O Š K O V I ... D O S T A V E:
a) 0 kn - osobno preuzimanje u Puli
b) 30 kn - kupac plaća mobitel i dodatne troškove poštarine od 30 kn prilikom preuzimanja od kurira Overseasea, a koji prosljeđuje novac na račun prodavatelja 48 sati od primitka novca.

***************************************************************************

uz mobitel kupac dobiva i memorijsku karticu od 2GB. (2 GB microSD™)

****************************************************************************
OPIS MOBITELA

Mobitel je metalik sive pozadine.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

VANJŠTINA:
ZASLON: 3,0" TFT , rezolucije 240 x 320 pix (QVGA), 65.536 boja
FOTOAPARAT: 2,0 Mpix kamera, 2x digitalni zoom
Sadržaj prodajnog paketa: USB kabel, punjač, priručnik I jamstveni list.
Masa: 99,7 g
Dimenzija: 104 × 58 × 11,5 mm

POD POKLOPCEM:
OPERATIVNI SUSTAV: Android 2.3.4 Gingerbread
PROCSOR: CPU 830 MHz ARMv6
BATERIJA: Li-Ion kapaciteta 1200 mAh
INTERNA MEMORIJA: 180 MB i 290 MB RAM + Memorjska kartica od 2GB (2 GB microSD™)
POVEZIVOST: Bluetooth, USB, WiFi, A-GPS, Hotspot functionality

DODATNA OPREMA:
FM radio with RDS
Organizator
Kalendar
kalkulator
zabilješke
alarm
štoperica
pretvarač jedinica

PERFORMANSE:
PRIJENOS PODATAKA: HSDPA – downlink speed 7,2 Mb/s
RAZINA ZRAČENJA (SAR): 0,655 W/kg


NAJČEŠĆI PROBLEM: kako aplikacije prebaciti na memorijsku karticu?
ODGOVOR: instalirati neku od aplikacija koje mogu prebacivati ostale na karticu: 2 App2SD i link2SD, a prije toga se mob treba rootati.


TEST:
Smarttelefon Galaxy Y je relativno pristupačan telefon sa Android operativnim sistemom. Među velikim brojem Androida sa pristupačnom cijenom, Samsung S5360 izdvaja se po pitanju svog procesora čija je brzina radnog takta 832MHz i po pitanju grafičkog akceleratora Video Core IV.

Dizajn, veličina, kontrole
Smarttelefon Galaxy Y je tipičan predstavnik Samsung uređaja. Prednja strana izrađena je od "kromirane plastike", dok je poklopac sa zadnje strane obojen u boju srebra. Ekran je zaštićen uobičajenom plastikom na kojoj su primetni otisci prstiju i minorne ogrebotine. Ostalo nije tako loše, naročito po pitanju kvaliteta izrade budući da nema primjetnih zazora niti dolazi do pojave škriputavih zvukova.

Sa prednje strane nalaze se senzor blizine i zvučnik. Jačina zvuka je prilično visoka, pa vas sugovornik može čuti i kada se nalazite na bučnim mjestima. Uzimajući u obzir ove parametre, Samsung Galaxy Y bi trebao da bude posebno izdvojen i to zahvaljujući odličnom kvalitetu slušalice. Ispod ekrana se već tradicionalno nalaze sljedeće kontrole: tipka „Home“ dok se sa lijeve i desne strane nalaze tipke osjetljive na dodir, „Menu“ i „Back“. Označeni su bijelom bojom.

Sa lijeve strane nalazi se tipka za kontrolu jačine zvuka kao i otvor za provlačenje trake za nošenje telefona. Tu je i tipka za uključivanje/isključivanje i zaključavanje telefona. Mikrofon se nalazi sa donje strane, microUSB priključak je prikriven dok se standardni 3.5mm audio priključak nalazi sa gornje strane. Sa zadnje strana aparata nalazi se kamera.

MicroSD memorijska kartica je instalirana ispod poklopca baterije sa lijeve strane. Podržana je zamjena bez isključenja uređaja. Slot za SIM karticu je ispod baterije.

Ekran
Najveća mana ovog modela jeste ekran i opcija podešavanja ekrana. Treba uzeti u obzir da se radi o 3“ (46x61mm) veličini ekrana, drugo da je u pitanju 240x320 piksela rezolucija i treće da je to matrica TFT-LCD tehnologije koja ima mogućnost prikazivanja do 256.000 nijansi boja.

Kao i kod prethodnih modela, moguće je odabrati font slova, pozadinsku sliku, sliku glavnog ekrana i sliku koja se prikazuje kada je ekran zaključan, a moguće je uključiti ili isključiti automatsku rotaciju.

Baterija
Uređaj koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 1200 mAh, oznake EB454357VU. Proizvođač tvrdi da ova baterija može da osigura 850 sati rada u režimu mirovanja u 2G mreži i do 540 sati u 3G mreži. Vrijeme razgovora je 17 sati (2G) i 7 sati u 3G.

U praksi se dobivaju ovi rezultati:
Baterija će biti u potpunosti ispražnjenja za sedam sati pri sljedećem režimu upotrebe: 20 – 30 minuta poziva dnevno, tri sata Wi-Fi interneta dnevno (Twitter, e-mail, preuzimanje aplikacija i instaliranje), oko tri sata mobilnog interneta, nekoliko sati slušanja muzike. Ovaj smarttelefon brzo troši bateriju tokom razgovora; u slučaju kada se samo povezujete na Wi-Fi (E-maili Twitter), uređaj može da radi gotovo tri dana. prilikom reprodukcije muzičkih sadržaja, baterija može da pruži oko 17 sati rada.

Uređaj se može koristiti kao pristupna točka (WiFi Hotspot). U podešavanjima je dostupna specijalna stavka. Transfer fajlova i sinkronizacija se izvode preko USB 2.0 standarda.

Memorija i memorijska kartica
Smarttelefon Samsung Y posjeduje 290MB RAM-a (obično je oko 150MB slobodno), što je uglavnom dovoljno za svaku vrstu zadatka. Za instalaciju aplikacija dostupno je oko 160MB flash memorije. Ukoliko je potrebno, sve aplikacije se mogu prebaciti na microSD sa 2GB memorijskom karticom.

Kamera
Telefon ima 2MP kameru sa autofokusom i bez blica. Maksimalna rezolucija fotografija je 1600x1200 piksela, dok je za video (bez autofokusa) 320x240 piksela pri 15 fps.

Modul kamere je veoma jednostavan pa samim tim ni kvaliteta nije na visokom nivou. Režim fotografiranja (pojedinačni snimak, detekcija osmijeha, panorama), scene (landscape, night, sport, indoor, beach, sunset, etc.), kontrola osvijetljenosti (1-9), konfiguracija.

Podešavanja za fotografiranje:
- Rezolucija (320x240, 1280x960, 1600x1200)
- Uravnoteženje bijelog (Auto, Daylight, Cloudy, Tungsten)
- Efekti (no effects, negative, grayscale, sepia)
- Mjerenje (center-spot metering, matrix)
- Kvaliteta (normal, excellent, best)
- Interface Video režima: sa lijeve strane - režim snimanja (normal, za MMS), podešavanja jačine osvjetljenja - desno prebacivanje sa videa na fotografije, ulazak u galeriju.

Video podešavanja:
Rezolucija (176x144, 320x240)
Uravnoteženje bijelog (Auto, Daylight, Cloudy, Tungsten)
Efekti (no effects, negative, grayscale, sepia)
Kvaliteta (normal, excellent, best)

Karakteristike videa:
Format: MP4
Video kodek: MPEG-4 Visual, 764 kbit / s
Rezolucija: 320 x 240, 15 f / s
Audio kodek: AAC, 96 kbit / s
Kanala: 1 kanal, 16.0 KHz

Performanse
Nasuprot prethodnim jeftinim modelima u okviru Galaxy linije, ovaj model posjeduje novi čip i to Broadcom BCM21553 Thunderbird EDN31. Riječ je o procesoru radnog takta 832MHz (pri čemu je minimalani radni takt ovog procesora 312MHz).

Na brzinu uređaja nema žalbi. Međutim, neke igre kao što je popularna Angry Birds ga mogu malo usporiti.

Navigacija
Smarttelefon poseduje GPS navigator. Njegova funkcionalnost je ista kao kod većine jeftinih telefona. Za prvo pokretanje je potrebno oko 5 minuta, za svako sljedeće 6-8 sekundi.

Softverska platforma
Smart telefon radi na verziji Android 2.3.6. U okviru trenutnog test uređaja pstoji verzija firmware-a S5360XXK5, verzija jezgra - 2.6.35.7root @ dell130.

Korisnički interfejs i meni
Ovdje je i poznati Touch WIZ 3.0 korisnički interfejs, tako da nema potrebe detaljno ga opisivati. Ukratko, panel sa „Dialer“, „Contacts“, „Message“ kao i ulaz u „Menu“. Za otključavanje ekrana potrebno je pritisnuti „Menu“ taster ili uključiti aparat i zatim preći prstom sa lijeve na desnu stranu ekrana. Preko desktopa mogu se dodjeljivati tagovi, folderi, prečice i različiti widget-i. Korisnici mogu koristiti wallpaper-e za statičke i animirane screensaver-e. Ukoliko pritisnete i zadržite pritisnutim mehanički taster „Home“, pojavljuje se meni sa prethodno korištenim aplikacijama. Dostupan je i menadžer zadataka.

Meni je predstavljen u vidu matrice 4 x 3 sa 12 ikona. Klikom na „Menu“ i odabirom „Change“, ikone se mogu pomicati. Mogu se podesiti u okviru panela sa donje strane („Home“ se ne može mijenjati).

Pozivanje
Kada je u pitanju tastatura za pozivanje, ona je standardna za Samsung, komforna i funkcionalna. Preko nje je veoma jednostavno pristupiti kontaktima i registru poziva. Tokom biranja poziva u polju za unos pojavljuju se unosi sa liste kontakata sa tim brojevima. Za kreiranje kontakta potrebno je kliknuti na „plus“ u okviru „kontakata“. Za svaki unos dostupne su sljedeće informacije: avatar, ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa, Google Talk nalog, melodija zvona za određenu grupu, poštanska adresa, naziv kompanije, bilješka, pseudonim, Web site, datum rođenja i godišnjica.

Poruke
Za tipkanje su dostupne dvije tastature: Samsung-ova i Swype. U ovom slučaju više sam za otporni tip senzora, dok u ovom slučaju možete koristiti i olovku za pritiskanje. Iz nekog razloga kod Samsngove tastature nema rotiranja kada okrenete telefon, ali zato Swype tastatura savršeno radi u ovom segmentu.

Multimedija
Muzički player
Standardni Samsung player. Prilikom reprodukcije numere, na ekranu se prikazuje album art, kontrole playera i taster za pregled liste numera. U okviru podešavanja moguće je podesiti 5.1 zvuk ili odabrati ekvilajzer. Dostupno je 11 unaprijed podešenih ekvilajzera i to: rock, jazz, classical, dance, pop, live audio, concert hall, range, clarity of music, bass boost i externalization.

Podržani audio formati: MP3 / AAC / AAC + / AMR / AMR-NB / eAAC +.

Zvuk je čist i ujednačen. Kvaliteta zvuka preko slušalica je veoma dobra. Jačina slušalica je visoka.

FM-radio
Za rad je neophodno priključivanje slušalica budući da imaju ulogu antene, a tu je i podrška za RDS. Na ekranu se pojavljuje veliki broj trenutno dostupnih frekvencija, ispod se nalaze četiri polja koja prikazuju najčešće korištene radio stanice. U okviru podešavanja možete podesiti automatski timer radija: od 30 minuta do 2 sata.

Video plejer
Maksimalna rezolucija videa je 640x360 piksela, sa bitrate-om od 1200 kbps u formatu MP4.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
17.09.2023. u 00:20
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
376 puta