• VERONIKA JE ODLUČILA UMRIJETI, Paulo Coelho
  • Nemoj propustiti priliku!

VERONIKA JE ODLUČILA UMRIJETI, Paulo Coelho

Cijena
19,85 €
Šifra oglasa: 43608247

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Jezik
Hrvatski
Stanje
novo

Opis oglasa

Veronika, dvadesetčetverogodišnja djevojka iz Ljubljane, naizgled ima sve što se može poželjeti: mlada je i lijepa, okružena mladićima, ima skladnu obitelj i posao koji je ispunjava. No u životu joj nešto nedostaje. I upravo zato, jednoga hladnog jutra u studenome uzima šaku tableta za spavanje u nadi da se nikad neće probuditi. No budi se – i to u psihijatrijskoj klinici gdje saznaje da joj je preostalo još samo nekoliko dana života. Nadahnut događajima iz Coelhova života, roman Veronika je odlučila umrijeti propituje poimanje ludila i veliča pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnima. Hrabar i poučan, ovaj je roman sjajan portret mlade žene koja se našla na raskrižju očaja i oslobođenja te poetična zahvala za svaki dan kao novu životnu priliku. Knjiga "VERONIKA JE ODLUČILA UMRIJETI" jedna je od najprodavanijih knjiga uopće. Radnja je smještena u nama susjednoj Sloveniji i počinje pokušajem ubojstva mlade Veronike. Nakon toga ona završava u zloglasnoj umobolnici gdje joj je rečeno da će umrijeti. U toj umobolnici živjela je potpuno izolirana od svijeta i društvenih normi te je živjela među ljudima koji i jesu i nisu bili psihički bolesni. Neki su jednostavno htjeli biti tamo jer izvan tih vrata nisu bili prihvaćeni zbog svog ponašanja, izgleda, razmišljanja itd. Kad Veronika sazna da ima još oko tjedan dana života tek onda počinje živjeti. Kroz njene postupke nas pisac zapravo pita što bi mi učinili kad bi saznali da imamo još 7 dana života. U tih par dana Veronika je shvatila da je sva ona krivnja koju je svaljivala na druge zapravo njezina. Imala je dobar posao, obitelj, prijatelje, ali bila je nesretna te sve do završetka u bolnici nije shvaćala da je ona tome krivac. Bez srama, razmišljanja, dvoumljenja ona je radila sve što nikada nije. Što se na kraju dogodi možete saznati sami.

Ovaj roman ne samo da je nadahnjujući nego vas i potiče da se zapitate živite li vi svoj život punim plućima. Coelho želi pokazati pojedincu da nije uredu izdati svoj identitet i vjerovanja kako bi se priklonili većini što možemo vidjeti i iz njegove biografije. Naime, Coelho je u knjizi opisivao i svoja iskustva iz umobolnice u koju je bio zatvoren jer je bio drukčiji od drugih.

Izdavač: "V.B.Z." Zagreb, broširano 179 str. Prijevod: Nina Lanović. Format: 12 x 20 cm. Knjiga je nova i nije korištena. S police knjižare.

E-mail: carlitotruta1609@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Karlovyvary

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  22232 Zlarin, Šibensko-kninska, Hrvatska
Oglas objavljen
02.05.2024. u 09:00
Do isteka još
Oglas prikazan
11 puta

Karlovyvary

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  22232 Zlarin, Šibensko-kninska, Hrvatska

Povezani oglasi