• ANATOMIJA I FIZIOLOGIJA, Igor Andreis & Dubravko Jalšovec
  • Nemoj propustiti priliku!

ANATOMIJA I FIZIOLOGIJA, Igor Andreis & Dubravko Jalšovec

Cijena
19,85 €
Šifra oglasa: 42966490

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Razred
Četvrti razred
Predmet
Stručni zdravstvo i medicina
Stanje
novo

Opis oglasa

Dugogodišnje iskustvo autora u nastavi dvaju važnih pretkliničkih predmeta – anatomije i fiziologije – ogleda se i u novom udžbeniku Anatomija i fiziologija namijenjenome učenicima srednjih medicinskih i ostalih zdravstvenih škola. Iako je riječ o dvama različitim predmetima, njihovo je gradivo prikazano uz golemo međusobno prožimanje. Učenicima srednjih škola gradivo je prikazano na razumljiv i pristupačan način. To znači da se u opisima građe i funkcije pojedinih organa i organskih sustava izbjegavalo potankosti kad god je to bilo moguće. Ipak, svjesni činjenice da bi i takve informacije mogle biti korisne i, osobito, zanimljive, neke su od njih autori ponudili izvan teksta, u okvirima na rubovima stranica. U tim su okvirima, a i u dijelovima teksta, naveli i neke poremećaje koji se mogu pojaviti u ljudskom organizmu. Iako je to predmet proučavanja patološke anatomije i patofiziologije, činilo se da će primjeri iz kliničke prakse pridonijeti boljem razumijevanju pravilne funkcije organizma te daće pokazati kako je za razumijevanje poremećaja vrlo važno dobro poznavati pravilnu građu i funkciju organa. Mnogo tablica i slika u boji zasigurno će pridonijeti boljem razumijevanju i usvajanju gradiva. Na kraju svakoga poglavlja nalazi se pregled gradiva koje bi učenici trebali znati. Jesu li doista usvojili to gradivo, učenici mogu provjeriti sami, uz pomoć pitanja koja su također navedena na kraju svakog poglavlja. U pojmovniku na kraju knjige ukratko su objašnjeni pojmovi koji se opisuju u udžbeniku.

Nastavna građa podjeljena je u 16 nastavnih cjelina, pri čemu autori slijede redoslijed sustavne anatomije i fiziologije. Opisani su osnovni strukturni sustavi ljudskog organizma: sustav za pokretanje, mišići, krvožilni sustav, dišni, probavni, živčani, endokrini te sustav za reprodukciju. Tekst udžbenika prilagođen je dobi učenika i njihovom predznanju, kako opsegom tako i stilski te odgovarajućom stručnom i znanstvenom terminologijom. Pri učenju anatomije važno je učiti služeći se slikama. Dobro odabrani primjeri, bogate 3D ilustracije i odgovarajući izbor fotografija dobra su motivacijska komponentna pri učenju. Uz obrazovnu komponentu autori su uspješno uključili sadržaje i odgojne komponentne koje se odnose na očuvanje vlastitog zdravlja.

Izdavač: "ŠKOLSKA KNJIGA" Zagreb, broširano, 270 str. Uz knjigu pvc omot.. Format: 20 x 26 cm. Knjiga je nova i nije korištena.. S police knjižare.

E-mail: carlitotruta1609@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Objekti u blizini

Karlovyvary

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  22232 Zlarin, Šibensko-kninska, Hrvatska
Oglas objavljen
28.04.2024. u 06:31
Do isteka još
Oglas prikazan
22 puta

Karlovyvary

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  22232 Zlarin, Šibensko-kninska, Hrvatska