Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • KATOLIČKA CRKVA I RAT U BOSNI I HERCEGOVINI!

KATOLIČKA CRKVA I RAT U BOSNI I HERCEGOVINI!

Cijena
13,14 €
Šifra oglasa: 5656581

Osnovne informacije

Lokacija
Međimurska, Čakovec, Sajmište
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Dr. fra Velimir Blažević

KATOLIČKA CRKVA I RAT U BOSNI I HERCEGOVINI



Zbirka originalnih dokumenata bez kojih nitko nema pravo govoriti o Katoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini u doba protekloga rata. Autor fra Velimir Blažević, u ovoj knjizi je sabrao velik broj izjava crkvenih velikodostojnika, apela, vapaja, molbi, koje potkrjepljuju činjenicu zauzimanja Katoličke crkve za sve ljude koji su bili pogođeni stravičnim nevoljama protekloga rata. Nekada su se u javnosti mogle čuti kojekakve izjave o tome kako su i same vjerske zajednice aktivno sudjelovale u rati u BiH.



Autor to opovrgava u ovoj knjizi i nastoji iznijeti na vidjelo stvarno ponašanje Katoličke crkve u odnosu na pojedine događaje. Dokumente donosi kronološkim slijedom i time omogućuje čitatelju da sam uoči kako je Crkva neprekidno pratila i bila stalno uključena u ratnu dramu, kako se prema tragičnim zbivanjima odnosila i na njih reagirala.



Iako u knjizi nisu doneseni svi postojeći dokumenti o stavu i držanju Katoličke crkve u četverogodišnjem ratu u Bosni i Hercegovini, cilj je ipak postignut a to je da se dadne opći okvir i globalna slika o stajalištu i zauzimanju Crkve i o njezinu doprinosu obustavljanju nasilja, pomoći stradalnicima, uspostavi mira i suživota među ljudima različitih vjera i nacija u jedinstvenoj Bosni i Hercegovini. Knjigu bi trebalo prevesti na neki svjetski jezik, no nažalost za to još ne postoje financijska sredstva.





Broj

stranica: 605



Godina

izdanja: 1998

Karta

Oglas objavljen
18.04.2024. u 14:11
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
908 puta