Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Pojačalo Yamaha A-S700
  • Pojačalo Yamaha A-S700

Pojačalo Yamaha A-S700

Cijena
331,81 €
Šifra oglasa: 19582186

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Pojacalo je kao novo, Kvalitena konstrukcija 11kg sinhrona podjela kanala Direktni ulazi, daljinski, crne boje, svi pozlaceni ulazi
plaćeno cca 7300kn...

Review: http://www.6moons.com/audioreviews/yamaha/yamaha.html

Yamaha's A-S700 integrated is characterized by...

Resolved transparency Impeccable rhythmic fidelity aka timing A somewhat brisk fresh balance on the lean side though without artificial hardness A nicely open sizeable stage with somewhat soft-focus image lock Suitability for more challenging loads Solid workmanship except for the four frontal controls and speaker terminals which don't inspire much confidence Useful feature set.

Facts Yamaha A-S700

Genre: Integrated amplifier Weight: 10,9kg Dimensions: 435 × 151 × 382mm (W x H x D) Trim: Black or silver Output power: 2 x 90 Watt/8 Ohm Power consumption without signal: ca. 16 Watt Operational class: AB Inputs: 5 x single-ended sources, 1 x MM phono Other: variable loudness control, impedance switch, outputs for two speaker

AS-700

Kućište povećih dimenzija, 435 x 151 x 382 mm (švd), pomalo retro dizajna, čiji potenciometri podsjećaju na uređaje iz vremena prije 90-tih, izgleda elegantno. Masa od nemalih 10.9 kg sugerira visoku kvalitetu izrade pojačala. Snaga koje je ovo pojačalo sposobno isporučiti je solidnih 90W pri 8 Ohma. U Yamahi naglašavaju simetričan put signala za kanale kao bitan element dizajna ovog pojačala, za dodatno poboljšavanje zvuka dodaju CD i Pure Direct, funkcije koje pametno zvuče premda su vrlo jednostavne, jer je riječ o dva releja koji će svojim uključivanjem malo skratiti put signala zaobilaženjem tonskih kontrola i ostalih ulaza. Sa stražnje strane nalazimo dva para zvučničkih terminala, te pet linijskih i phono ulaz.

Slušni test: A-S700

Ovaj poveći integrirac sa sasvim dovoljno snage da tjera većinu današnjih zvučnika pripadajuće klase se u samom početku činio drugačijim od ostalih u klasi. Uz laganiji jazz orkestar srednji dio spektra je lagano izdignut u odnosu na ekstreme, te upravo u srednjem dijelu spektra nudi mnoštvo informacija, koji su prezentirani isto kao i cijela zvučna slika, s određenom dozom mekoće. Kako se primičemo krajevima spektra A-S700 isporučuje nešto manje detalja i malo gubi na definiciji. Sa snimkom dvije akustične gitare pojačalo se jako dobro nosi sa reprezentacijom istitravanja žica, svaka gitara ima prilično prirodan volumen i razumnu definiciju u prostoru, s opet određenom dozom mekoće. Prostor koje ovo pojačalo rekreira, u ovom slučaju više u obliku odjeka, je dobre širine i vrlo dobre visine za ovu kategoriju uređaja. Upravo zbog svojeg mekanijeg pristupa i ponešto zamućenih rubova instrumenata, A-S700 lagano ispunjava kompletnu prostoriju zvukom, te pretvara sobu u koncertnu dvoranu.

Kod klasike pri laganom početku simfonije, količina informacija u srednjem dijelu spektra je izvrsna, prostor u širinu i visinu je na razini, no pokazalo se da ima problema sa separacijom instrumenata po dubini. S jačim uzletom orkestra A-S700 se nosi vrlo dobro prenoseći sve karakteristike pozornice i detalja bez veće muke, no ono što je slabije nego dok konkurentskih uređaja je udarac u bas području. Naime, bez obzira na sasvim dovoljnu zalihu snage, čini se da nikako ne uspijeva izvući onaj zadnji atom da učini prolom timpana grandioznim i čvrstim. Uz koncentraciju jasno je da dubina bas područja sasvim dovoljna, samo je bez potrebne eksplozivnosti i definicije kada je to potrebno. Kao što je već navedeno A-S700 ima sposobnost da ispuni prostoriju zvukom, što i kod rock glazbe koristi u maksimalnoj mjeri, njegov mekši pristup materijalu je odlično došao nekim lošijim snimkama, kojima nedostaje doza finoće. Općeniti je zaključak da ovo pojačalo odiše cijevnim pristupom zvuku za relativno malo novaca.

Zaključak

Yamaha je ovim uređajima napravila solidan posao, spajanjem kvalitetne izrade sa uhu vrlo ugodnim zvukom, koji bi se mogao svidjeti široj publici. Cijena oba uređaja je vrlo pristupačna i s pažljivim odabirom kablova koji će dodati još malo potrebne čvrstine mogli bi se dobiti vrlo dobri rezultati. Spojeno to sa dobrim dizajnom uređaja, CD-S700 i A-S700 su vrlo uspjela kombinacija hi-fi uređaja za šire tržište.

KARAKTERISTIKE:
Yamaha A-S700
Snaga: 90W/8Ohm
Dimenzije (ŠVD): 435 x 151 x 382 mm
Masa: 10.9 kg

2500 kuna

091/1500-557
Oglas objavljen
05.08.2016. u 17:19
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
466 puta