Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila
  • Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila

Automatika, regulacija za centralno grijanje, motor miš ventila

Cijena
160 €
Šifra oglasa: 13643228

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Samobor, Anindol
Stanje
novo

Opis oglasa

Automatika za regulaciju motora miš ventila, pumpe kruga grijanja. Automatika se može prilagoditi za rad od 1 do 3 kruga grijanja, a po potrebi i više. Isto tako može vršiti regulaciju pumpe bojlera(PTV) i regulaciju pumpe peći između peći i puffera.

Ovo je nova verzija koja u odnosu na prijašnju verziju ima jači procesor, ekran u boji, mogućnost spajanja na internet, digitalne senzore koji su precizniji, veću montažnu kutiju, jedan rotacioni gumb za izbornik umjesto 4 gumba i još mnoga poboljšanja. Mogućnost reguliranja preko mobitela.To znači da bi putem interneta mogli upaliti ili ugasiti grijanje, provjeriti stanje sistema, i brojne druge mogućnosti. Update nove verzije programa može se radit preko interneta tako da je automatika uvijek ažurirana sa eventualnim ispravcima ili novitetima te isto tako je moguće online održavanje vaše automatike od strane servisera tj moje malenkosti.

Cijena varira ovisno o modelu i potrebama korisnika.

Automatika za regulaciju motora miš ventila i pumpi(1 krug grijanja= 1 ventil i 1 pumpa).
Radi na principu da okreće motor miš ventila lijevo ili desno da bi postigli željenu temperaturu vode u radijatorima. Za to Vam treba trotočkovni motor miješajućeg ventila. To je bitno pošto dvotočkovni ne radi sa ovom automatikom.
Pumpa se pali ako u peći ili pufferu ima dovoljno tople vode i naravno da se gasi ako nema potrebne tople vode.
Isto tako ako imate termostat, automatika gasi pumpu ako je termostat ugašen ili pali ako je termostat upaljen sa zadrškom.
Sustav je potpuno automatiziran pa jednom podešene postavke u pravilu više ne dirate jer nema potrebe za tim.
Može se koristiti i za podno grijanje na način da podesite željenu temperaturu polaza vode, recimo 30°C i onda automatika uvijek
održava tu temperaturu. Najbolje se pokazala u radu sa vanjskim senzorom gdje radi potpuno automatski jer kad je hladnije, grijanje se pojačava i obrnuto. To se primjeti u prijelaznim razdobljima gdje jutarnje temperature budu oko nule, a popodne oko 10.
Isto tako za podno grijanje ima i održivi rad gdje kada termostat bude ugašen, pumpa se ne gasi već se smanjuje tempraturu polaza za određeni broj stupnjeva koji sami odredite. To je zato pošto je podno grijanje tromo i paljenje/gašenje pumpe nema smisla. To je moj savjet.
Automatika isto može davati signal plamenicima(plinskim, lož ulje, pelet itd..) te tako isto raditi uštedu jer u slučajevima kada Vi ne tražite grijanje, plamenik će se sam upaliti pošto sam sebe održava na stupnju zadane vode. U ovom slučaju automatika daje signal samo kad je potreba za grijanjem, a u peći ili pufferu nema dovoljno tople vode.

Ekran je dovoljno velik tako da se vidi sve što se događa u radu. Tako vidite kad je pumpa upaljena ili termostat, vidi se i kad se miš ventil okreće i u kojem smijeru, vanjsku temperaturu, temperaturu vode u peći ili pufferu, temperaturu polaza u radijatore i vanjsku temperaturu.

Automatika ima timer (ugrađeni sat sa baterijom) za 3 moguća podešavanja rada miš ventila i rada pumpe te možete u određenim vremenskim intervalima smanjiti grijanje ili ugasiti pumpu.

Ja automatiku koristim za pelet, a to znači da može i za peć na drva ili ugljen, plin, lož ulje, bio masa...

Automatika ima sljedeće sustave za zaštitu:

1. zaštitu od pothlađivanja peći (rošenje)

2. zaštitu od pregrijavanja peći na drva

3. zaštitu od stvaranja kamenca na pumpama i miš ventilima u sezoni kada se ne grije. To je dobra stvar jer nakon 6 mjeseci može se
nataložiti kamenac i onda kod prvog paljenja pumpe, ona izgori jer se ne vrti. isto tako i za miš ventil.

4. U slučaju neispravnosti osjetnika, automatika ovisno o kojem se senzoru radi, nastavlja danji rad i na ekranu je crvenom bojom označen neispravan senzor.

Moguć je rad automatike sa spremnicima topline(puffer), i sa spremnicima za toplu vodu (bojler). Temperatura vode u bojleru se podešava u izborniku te automatika održava zadanu temperaturu paljenjem i gašenjem pumpe. Automatika ima ljetni mod u kojem (za korisnike koji griju toplu vodu na peć u ljeti), automatika pali i gasi samo pumpu od bojlera dok sistem centralnog miruje.
Mogućnost spajanja postojećeg sobnog termostata za regulaciju pumpe centralnog grijanja do 3 kom. Po potrebi može i više samo trebam napraviti :-).
Također Imam automatiku za dva kruga grijanja što bi značilo 1 ili 2 pumpe i 2 miš ventila koji se svaki zasebno podešava. Recimo na jedan ventil grijete radijatore, a na drugi ventil podno grijanje. Pogledajte pod mojim ostalim oglasima.

Vašu postojeću automatiku na peći ako se pokvarila, postoji mogućnost da se zamijeni sa mojom automatikom.

Uputstva nemam jer ne ekranu piše šta je za šta kada se uđe u izbornik i nema tjedan dana proučavanja kao kod drugih proizvoda.

Automatika Ima 3-7 digitalna senzora:
1: senzor polaza(1-3) - Tu automatika određuje toplinu vode u radijatorima ili podnom grijanju

2: senzor vanjske temperature - služi za automatski odabir temp. vode polaza (voda u radijatorima) po krivulji. Npr vani je 0c u radijatore ide 50 stupnja, a kada je +10 onda ide 45 stupnja. Taj senzor se može i isključiti tako da se voda koja ide u radijatore može i ručno podesiti.
Način rada se podešava u izborniku. Meni osobno je rad automatike po vanjskoj temperaturi draži, pogotovo kada su oscilacije temperature u jutarnjim i popodnevnim satima cca 10 stupnjeva. Tu onda dolazi do izražaja rad i naravno ušteda.

3: temperatura vode u sistemu - služi da automatika zna dal peć radi i naravno da automatika zna kako da radi.


Automatika je rađena u mojoj radinosti te je kao takva prezentirana. Na automatiku i sve u njoj dajem 2 godine garancije tj. 2 sezone grijanja., a servis osiguran pošto je to moj uradak tako da to i sam popravljam. :-) Nadogradnje softvera su jednostavne ako se pokaže potreba ili želja korisnika za izmjenama.

Rad automatike je provjeren (osobno ju koristim) kao i drugi zadovoljni korisnici.
Kod kvara svaki dio je moguće popraviti ili zamijeniti tako da kvar ne znači zamjena cijele automatike već samo dio koji je neispravan, a
kod takvog servisa, popravak ne bi trebao biti skup.

Po dogovoru dolazim i spajam automatiku. Ako ćete sami spajati, onda je na vama da spojite po shemi koju dobijete, a nije komplicirana tako da to možete i Vi sami napraviti ako imate bar malo znanja o struji.

U kompletu dolazi:

1. Automatika
2. Potrebni senzori (3-7 kom)


Dostava: GLS,pošta, tisak, osobno i po željama.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
06.04.2024. u 15:55
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
29221 puta