• Gitara
  • Gitara
  • Gitara
  • Gitara
  • Gitara
  • Gitara
  • Gitara
  • Gitara
  • Nemoj propustiti priliku!

Gitara

Cijena
350 €
Šifra oglasa: 42917097

Osnovne informacije

Lokacija
Karlovačka, Karlovac, Švarča
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Gitara nepoznatog porijekla, ali solidne izrade...

Pretpostavka je da je u pitanju dobro složeni delanac, te da ju je prvotni vlasnik sastavljao prema svojim vizijama i željama.
To je vjerojatni razlog dizajna i izgleda. Grafika na gitari je lakirana sa završnim slojem, tako da izgleda tako kako izgleda...
Na mjestu neck pickupa, nema nikakve rupe ili bilo koje nesavršenosti, koju grafika sakriva. Osobno bi volio da je bez ikakve grafike, ali što je tu je.

Pretpostavka se na kraju pokazala ispravnom. Na osnovu oznaka na neck pocketu, tijelo je Kne guitars custom shop, SD (san dimas) i po boji drveta, potvrđeno da je joha u pitanju. Za vrat još utvrđujem podrijeklo.

Tijelo joha, vrat javor, pragovi u solidnom stanju, freatboard malo oštećen, ali ništa što bi utjecalo na zvuk ili svirljivost...
Stvar je više vizualna, tako da oni kojima kao "smeta" vizualna nesavršenost, pa bi puštali cijenu, mogu slobodno se prebaciti na čitanje drugih oglasa.

Tuneri su Fender locking, output jack je Switchcraf locking jack.
Trenutno je na njoj emg 81, tone kontrola je skrivena u cavity-u, tako da nema "špricanja" frekvencija, nego je zvuk fokusiran.
Prekidač je došao na gitari i ne služi ničemu i jedina mu je funkcija zatvaranje rupe za prekidač.
Ako se ugradi splitabilan pickup, prekidač može služiti za splitanje pickupa.

Kada sam uzeo gitaru, došla je sa Floyd Rose II tremolom, koji je bio u jako lošem stanju.
Inače, za one koji ne znaju, FR II je napravljen kako bi bio jeftinija verzija Floyd Rose-a, ili kako ga danas zovu OFR, a osnovna razlika je u baseplate-u, gdje kod je za baseplate korišten jeftiniji materijal, a kaljeni čelik se nalazi na noževima, koji su zamjenjivi.
Na FR II izmjena oštećenih noževa je u kategoriji peace of cake, izvade se stari i ubace novi, bez nekih posebnih i specijaliziranih alata, dovoljni su samo prsti. FR II se i danas proizvodi i prodaje pod imenom Schaller.
Da skratim priču, nabavio sam Floyd Rose Specijal, koji je radio točno onako kako i treba FR raditi. No medjutim, morao je otići dalje.
Kako je gitara ostala bez tremola, vrag mi nije dao mira, sjetio sam se da imam u nekoj kutijici Kramerov baseplate, koji je za divno čudo odgovarao po svim parametrima, te sam na njega presložio FR II dijelove. Prva rupa kod sedla na E6 žici je izlohana, jer uvijek ima "majstora" kojima nije jasna razlika između colnog i metričkog navoja, te da postoje i neke minimalne razlike u dimenzijama između made for USA proizvoda i ostatka svijeta.
Iskreno, nisam previše koristio tremolo, gitaru sam koristio, odnosno, još uvijek je aktivno koristim, ovakva kakva je na slikama.
Štim drži OK.

Gitara koju stavljam na njušku kad mi zatreba novaca i mičem ju, čim riješim situaciju drugačije.
Gitara koja mi je pored Gibson Les Paul Standarda i Charvel SO-CAL USA, najdraža za sviranje. Valjda me podsjeća na lude 80', ne znam.

Uz gitaru dolazi Thomannov tweed kofer.

Karta

Objekti u blizini

baaab

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  47000 Karlovac, Karlovačka, Hrvatska
Oglas objavljen
04.05.2024. u 12:31
Do isteka još
Oglas prikazan
502 puta

baaab

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  47000 Karlovac, Karlovačka, Hrvatska