• novo vakum! PRUSA RESEARCH Prusament ASA Jet Black 850g +-0.02mm!!
  • Nemoj propustiti priliku!

novo vakum! PRUSA RESEARCH Prusament ASA Jet Black 850g +-0.02mm!!

Cijena
30 €
Šifra oglasa: 41033496

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Podsused - Vrapče, Perjavica
Stanje
novo

Opis oglasa

Ovo klupko filamenta ima deklariranu preciznost +-0.02mm što se može provjeriti putem barcode-a!!

Prodajem novi neotvoreni vakumirani 3D filament Prusament ASA Jet Black težine 850g kupljen preko službenog Prusa shop-a no nekorišten jer projekt nije realiziran. Filament ima deklariranu preciznost od +-0.02 mm u odnosu na +-0.03 koliko je trenutno standard za Prusa ASA filament dakle 50% bolje od već ionako najboljeg standarda na tržištu. Konkurencija je u rangu 0.05mm što je više od 2x manje precizno. Filament je sličnih karakteristika kao ABS filament no puno boljih svojstava.

Imam ukupno 2 komada. Cijena je fiksna 30€ za 1 pakiranje ili 57€ za oba.
(Ako vam cijena ne odgovara naručite si online lošiji filament od +-0.03mm preciznosti za veću cijenu zajedno sa shippingom)

Postavljanje ispisa
Mlaznica 260±10 °C
Grijani sloj 110±5 °C

O ASA-i
ASA se može smatrati pravim nasljednikom ABS-a. U usporedbi s ABS-om, stabilan je na UV zračenje, ne pati od tako jakog skupljanja i pare koje se stvaraju su mnogo manje vidljive. ASA 3D ispisi su izdržljivi, čvrsti i prikladni za širok raspon primjena. Temperatura skrućivanja također je viša u odnosu na PLA i PETG, što predmetima tiskanim od ASA daje izvrsnu temperaturnu otpornost – nema znakova deformacije do temperatura blizu 93 °C. Zahvaljujući svim tim svojstvima, ASA je posebno prikladan za ispis objekata namijenjenih dugotrajnoj vanjskoj uporabi.

Međutim, još uvijek možete naići na neke probleme vezane uz skupljanje (savijanje) materijala – osobito pri ispisu većih modela. Čak i s grijaćim slojem postavljenim na 110°C, otisci se mogu skupiti i iskriviti, uzrokujući njihovo odvajanje od podloge za ispis. Međutim, učinci su mnogo manje ozbiljni u usporedbi s ABS-om. Taj se problem može eliminirati ispisom unutar kućišta ili dodavanjem visoke suknje oko predmeta.

ASA tisak zahtijeva posebne uvjete za uspješne rezultate. Otiske je važno izvoditi u dobro prozračenoj prostoriji, jer materijal ispušta pare i tvari koje mogu predstavljati potencijalni rizik po zdravlje. Međutim, prilikom provjetravanja prostorije nemojte stvarati propuh oko otiska - to će negativno utjecati na rezultat.

Priprema lista za ispis
Za ASA ispis preporučamo korištenje glatkog PEI lima od opružnog čelika. Kod lima premazanog prahom, prianjanje materijala može biti prejako, što može dovesti do oštećenja površine lima. Priprema glatke ploče je jednostavna: jednostavno očistite površinu izopropil alkoholom. Da biste uklonili otisak, pričekajte da se ohladi – tada će lako iskočiti.

novo vakum neotvoreno

Karta

Objekti u blizini

leon-herceg

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10090 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
12.04.2024. u 21:20
Do isteka još
Oglas prikazan
197 puta

leon-herceg

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10090 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska