Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • CINK
  • CINK

CINK

Cijena
12,08 €
Šifra oglasa: 28463331

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Trešnjevka - Jug, Jarun

Opis oglasa

TIENS CINK


U slučaju nedostatka cinka, osim dobro uravnotežene prehrane, svakako se preporuča nadopuna cinka dodacima prehrani!


Cink je jedan od mikro-elemenata bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Potreban je za aktivnost više od 200 različitih enzima, uključujući i one koji su zaslužni za sintezu proteina, DNA i RNA. Također je odgovoran za pravilnu podjelu stanica. Iz tog razloga, osobito je važno za razvoj fetusa (može spriječiti oštečenja neuralne cijevi, na primjer). Važna uloga cinka je i održavanje ispravne razine vitamina A u krvnoj plazmi, što je presudno za zdrav vid.

Ovaj element u tragovima osigurava pravilnu funkciju kože i sluznice, stoga igra ključnu ulogu u održavanju zdravog izgleda. Lako prepoznatljivi znakovi njegovoh nedostatka su primjerice nesavršenosti kože ili nokti i kosa koji gube sjaj i postaju krhki. Cink je neophodan za mnoge hormona, na primjer, hormon rasta i hormone gonadotropina - odgovorni za zdrav razvoj genitalija (osobito kod dječaka).

Cink je neophodan za funkciju gušterače i štitnjače. Igra važnu ulogu u skladištenju inzulina i transformaciju tiroksina (T4) u trijodtironin (T3). Tiroksin - hormon štitnjače - određuje brzinu metabolizma.

Cink se unosi u tijelo uglavnom kroz prehranu. Najveće količine ovog elementa mogu se naći u telećoj, svinjskoj i pilećoj jetri, morskim plodovima (npr kamenice, rakovi), mahunarkama, kruhu od cjelovitog brašna, sjemenkama bundeve, orasima, jajima, sirevima, mesu (osobito crvenom) i grizu. Pojedinci kojima prijeti nedostatak cinka su oni na niskokaloričnim dijetama, vegetarijanci, ljudi koji konzumiraju puno slatkiša, trudnice, starije osobe i djeca.



SASTOJCI

Pripravak sadrži cink u obliku cink laktata, koji se lako prerađuje u tijelu. Osim toga, glukoze i proteini iz praha pilećih jaje, imaju najveću biološku vrijednost – koja se smatra superiornijom u odnosu na druge vrste bjelančevina jer sadrži velike količine esencijalnih aminokiselina, koje se trebaju isporučiti s hranom.

DJELOVANJE

Sastojci u proizvodu:

poboljšavaju stanje kose i noktiju te potiču njihov rast,

imaju blagotvoran utjecaj na izgled kože (pomažu u borbi protiv akni, viška sebuma, ubrzavaju zacjeljivanje rana, doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa koji ubrzava starenje),

podržavaji prirodne obrambene mehanizme tijela,

imaju povoljan učinak na vid,

podržavaju funkciju slezene,

pokazuju pozitivno djelovanje na osjećaj okusa i poboljšavaju apetit,

mogu pridonijeti poboljšanju pamćenja i percepcije,

prema tradicionalnoj kineskoj medicini poboljšavaju libido. Kod muškaraca, također doprinose boljoj funkciji prostate i povećavaju proizvodnju testosterona. Igraju važnu ulogu u proizvodnji spermija i održavanju vitalnosti spermija.

DOZIRANJE

Od 1 do 3 kapsule dva puta na dan.

PREPORUKA

Nakon 3 mjeseca korištenja, trebalo bi napraviti pauzu u trajanju od 3 mjeseca.

NAPOMENA

I preniska i previsoka razina cinka utječe na tijelo. Ovaj mikro-element se lako može predozirati, pogotovo ako se također isporučuje u svakodnevnoj prehrani. Prije početka korištenja, razinu cinka trebalo bi ispitati te konzultirati liječnika. Dugotrajni i neopravdani unos cinka u velikim dozama može izazvati mučninu, bolove u trbuhu, gubitak apetita, glavobolje i dovesti do mnogih bolesti.


Prodajna cijena sa popustom 91 kn ( 114 kn )

Registrirajte se preko linka, naručujte samostalno i ostvarujte trajno dodatne popuste na sav Tiens asortiman te koristite pogodnost plaćanja karticama !!

https://b2c-hr.tiens.com/tiens-cink?productId=195&redirect=301

Za sva dodatna pitanja i informacije te narudžbu nazovite na broj mob. 098 94 02 308 te mail vitalbody.webstore@gmail.com
Oglas objavljen
11.12.2019. u 18:55
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
360 puta