Zagreb

Zagreb ima 3536 hotela

Destinacija

Kao glavni grad Republike Hrvatske i najveći grad u Hrvatskoj po broju stanovnika spaja posao, umjetnost, kulturu i zabavu.

Zagreb zaista ima što za ponuditi za svakoga te za svačiji džep. Za ljubitelje povijesnih i kulturnih znamenitosti tu su Gornji grad, Crkva svetog Marka, Kamenita vrata, Crkva svete Katarine, palača Vojković, kula Lotrščak, Kaptol i Dolac, Zagrebačka katedrala, Klovićevi dvori, Zrinjevac te mnoštvo drugih znamenitosti.

Ukoliko želite jednostavno uživati i gledati kako vrijeme prolazi, grad nudi veliki broj kavana, caffé barova i restorana lokalnih specijaliteta te mnoštvo internacionalnih kuhinja.

Za one željne akcije i uzbuđenja i glazbe svake godine u lipnju organiziran je INmusic festival, najveći hrvatski glazbeni open-air festival na zagrebačkom jezeru Jarun. Tu je i Ljeto na Strossu s intimnijom atmosferom Gornjeg grada te ulični festival Cest is d'best.

Da je Zagreb popularna europska turistička destinacija pokazuju i podaci Ministarstva turizma, koji govore da je Zagreb prošle godine ostvario najveći postotni rast noćenja pa samim time i ponuda hotelskog, apartmanskog i privatnog smještaja svakim danom raste.

Dođite i uvjerite se sami, Zagreb je spreman za vas.

Putopisi

Podijeli destinaciju