Zadar

Zadar ima 4141 hotela

Destinacija

Od ove godine Zadar je službeno najbolja europska destinacija, što i ne čudi obzirom na bogatu tisućljetnu povijest i tradiciju te spoj modernog i tradicionalnog. London Times ga je proglasio „središtem zabave na Jadranu“.

Zadar je jedan od najstarijih gradova Hrvatske koji nudi obilazak mnogih znamenitosti poput Crkve svetog Donata, gradskih zidina, utvrda i vrata grada te najveće katedrale u Dalmaciji, katedrale Sv. Stošije.

Uz mnoge kulturno-povijesne znamenitosti kao središnji grad sjeverne Dalmacije okružen je i brojnim prirodnim ljepotama. Najznačajniji nacionalni parkovi i parkovi prirode su: Paklenica, Vransko jezero, Telaščica, Kornati, nedaleko su i slapovi Krke, Plitvička jezera te Sjeverni Velebit.

Zanimljiv dio turističke ponude je svakako prostrana zelena tržnica, ribarnica, moderna instalacija „Morske orgulje“ te uz nju jedinstvena urbana instalacija „Pozdrav Suncu“.

Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu, ljepši čak i od onoga u Key Westu na Floridi, kojemu se svake večeri ide pljeskati.“ - rečenica je slavnog Alfreda Hitchcocka.

Zadar iz godine u godinu bilježi rast dolazaka gostiju i noćenja. Dođite, ljetujte u Zadru i potražite vaš idealni smještaj bilo da su u pitanju privatni smještaj, apartmani ili hoteli.

Istaknute ponude

Pogledaj sve

Putopisi

Podijeli destinaciju