Split

Split ima 6475 hotela

Destinacija

Iako je nekoć među titulama nosio i onu neželjenu – titulu tranzitnog grada na moru, Split je u posljednjih nekoliko godino doživio nevjerojatan turistički procvat. Uvišestručen je broj noćenja u svim smještajnim kapacitetima, a usporedno s time porasla je i sama ponuda za turiste – od kulturnih zbivanja, preko morskih aktivnosti pa do noćne zabave svjetskog glasa.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO - a još od 1979. godine, a uz vrhunske primjerke antičke arhitekture kojom posjetitelji ostaju oduševljeni, grad pod Marjanom pruža im pregršt gastro užitaka, jedinstvenu atmosferu na najpoznatijoj hrvatskoj Rivi, bogat program za ljubitelje svih vrsta kulture i glazbe te još štošta zanimljivog.

Split je odlična ljetna destinacija i zbog velikog broja plaža, od iznimno popularnih pješčanih Bačvica, na kojima se redovito igra tradicionalni picigin, do usamljenijih i intimnijih područja oko Marjana. Prema dosadašnjim statistikama, turisti se ovdje zadržavaju u prosjeku 3,5 dana, no tko god se uputi i duže u Split može biti siguran da će mu svaki dan biti ispunjen odličnim sadržajima i provodom.

Istaknute ponude

Pogledaj sve

Putopisi

Podijeli destinaciju