Rovinj

Rovinj ima 2306 hotela

Destinacija

Romantični istarski grad izdignut na specifičnom poluotoku „prvak“ je po broju ostvarenih noćenja iz godine u godinu. To i ne čudi, s obzirom na atraktivan izgled, bogatu i zanimljivu povijest te šaroliku kulturnu, zabavnu i gastro ponudu za sve tipove turista. Jedinstvena starogradska jezgra u kojoj se izdiže Crkva Svete Eufemije opasana je građevinama koje predstavljaju stilove raznih povijesnih razdoblja, a posjetitelje će osobito oduševiti venecijanski „štih“ na nekima od njih.

Najveći turistički, ali i industrijski centar Istre, ima i nekoliko muzeja različite tematike. U Rovinju su smješteni i Centar za istraživanje mora Ruđer Bošković, kazalište Gandusio i glasovita Grisija, najdugovječnija izložba umjetničkih djela na otvorenom, koja datira još iz 1967. godine.

Istarski se turistički biser može pohvaliti lijepim i uređenim plažama, odličnom gastro ponudom te izborom vina koji će oduševiti i najistančanija nepca. Rovinjske su večeri, osobito ljeti, pune kulturnih i zabavnih događanja koja privlače goste iz čitava svijeta, a jednako je popularan i kao destinacija za kongresni turizam.

Putopisi

Podijeli destinaciju