Dubrovnik

Dubrovnik ima 3615 hotela

Destinacija

Najposjećeniji grad u Hrvatskoj već dugi niz godina privlači turiste iz čitavog svijeta. Osim onih koji se odluče na višednevni provod Dubrovniku, posjećuju ga i putnici s krstarenja pa se brojka po sezoni popne i na impozantnih milijun posjetitelja.

Najvažnija znamenitost Dubrovnika gradske su zidine, koje su vam se već smiješile s brojnih fotografija. Kada se uputite na najtraženiju destinaciju krajnjeg juga Hrvatske, nezaobilazna je i središnja gradska ulica Stradun, već stoljećima glavno mjesto za okupljanje u Gradu, koje već na prvi pogled odiše nekim drugim vremenima. Za ljubitelje povijesti i arhitekture, tu su i sakralni objekti – Dubrovačka katedrala, Crkva svetog Vlaha te Dominikanski samostan, inače najstariji samostan u Dubrovniku koji datira iz 1225. godine, ali i palača Sponza, Knežev dvor i tvrđava Revelin.

Kao iznimno popularno turističko odredište, Dubrovnik ima i bogat noćni život, a uz zanimljivu povijest, upečatljivu arhitekturu i čisto more, među glavnim su mu preporukama i svjetski poznati i uspješni glumci, pjevači, sportaši, koji ga ne zaobilaze niti jedno ljeto. Posljednjih godina u Dubrovnik se slijevaju i ljubitelji planetarno popularne serije „Igre prijestolja“, čiji su dijelovi snimani upravo na nepoznatijim dubrovačkim lokacijama.

Istaknute ponude

Pogledaj sve

Putopisi

Podijeli destinaciju