Hrvoje Šercar, Konji, tuš/pero, ORIGINAL

  • Cijena: 3.800kn
  • Približno: 511
  • Šifra oglasa: 286676
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Grad Zagreb
Stanje: novo
Mogućnost dostave:

Ovaj predmet može biti dostavljen
na tvoju kućnu adresu.

Cijena dostave: Izračunaj cijenu dostave

Opširnije:

Hrvoje Šercar, cijenjeni zagrebački umjetnik i autor brojnih hrvatskih poštanskih maraka, prepoznatljivog izraza i motivike (precizni potezi na papiru i koži). Slika "Konji" nastala je 1996. godine. Rad je u tehnici tuš/pero na papiru, dimenzije su 42x40 cm, uramljeno 53x51. Slika je originalni rad tušem, nije grafika! Slika je iz obiteljske kolekcije, dobivena na poklon od autora. Mogu dovesti na području Zagreba ili dostava Overseas Expressom. Slanje izvan Hrvatske na trošak kupca!!!

ODLIČNA PRILIKA ZA KUPNJU ORIGINALNOG DJELA OVOG OSEBUJNOG AUTORA!!!

(iz teksta u Večernjem listu o Hrvoju Šercaru: "Slikarski nerv koji je nosio u sebi odveo ga je u majstorsku radionicu Krste Hegedušića gdje od 1964. do 1969. uči i radi kao vanjski suradnik. No izlaže već od 1960., a godinu prije počinje kao ilustrator raditi kod Krleže u Leksikografskome zavodu gdje ostaje do 1993. Genijalni je crtač i umjetnik osebujne poetike – uvijek se prepoznaje njegov crtež ili slika.
Gradovi i životinje tu su spojeni u blagoj drami koja vizualno uzbuđuje ali i odmara. Ptice nose njegove gradine i gradove u bolji svijet. Na leđima goleme pantagane u kojoj nema ničeg odvratnog smjestila se crkvica i bar Expres kojeg crta 1979. Toliko je puno (g)radova napravio Šercar, da akademik Tonko Maroević u monografiji o Šercaru naziva to gradovanjem. U Šercarovu likovnom univerzumu ističu se, međutim, i makabrične crtežne inačice Balada Petrice Kerempuha. U svemu je tome Šercar zapravo crtač-slikar kako ga naziva Maroević.
Jasno je da su o njegovu djelu pisali najjači hrvatski povjesničari umjetnosti, a u proljeće ove godine AGM je i obnovio izdanje Maroevićeve monografije. Prije 30 godina monografiju je pak o Šercaru napisao i Igor Zidić. Šercar je bio i performer, scenograf, dobročinitelj, s čak 50 priznanja za dobrotvorni likovni rad. Nije se dvoumio otići u Domovinski rat 1990., pa je i nosilac Spomenice DR, a za sve što je napravio odlikovan je odličjem reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.")

Podaci o korisniku

Županija
Grad Zagreb
Država
Hrvatska