Branislav Nemet, RATNA NJEŽNOST - DJEVOJKA S PUŠKOM, grafika 12/30

  • Cijena: 350kn
  • Približno: 47
  • Šifra oglasa: 14921028
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Grad Zagreb
Stanje: novo
Mogućnost dostave:

Ovaj predmet može biti dostavljen
na tvoju kućnu adresu.

Cijena dostave: Izračunaj cijenu dostave

Opširnije:

Grafika pok. akademskog slikara Branislava Nemeta pod naslovom "Ratna nježnost - Djevojka s puškom". Offset, tisak 12/30. Dimenzije 34x26 cm. Ratna tematika, 1989.
Pogledajte na mojim oglasima - još jedna grafika ovog slikara pod naslovom "Nemir". Iz obiteljske kolekcije, dobivena na poklon od autora.
U Zagrebu mogu dovesti pod dogovoru na području grada, slanje na račun kupca!

Iz monografije Juraja Baldanija o Branislavu Nemetu:
Branislav Nemet, iskren u svojim nakanama, ostaje orgnski vezan za doživljaj oka i uzbuđenje duha. On slika viđeno, ali i proživljeno. Ne zadovoljava se licem, već traga i za naličjem. Njegov kist nabijen je emocijama a vodi ga ruka senzibiliteta. Raznovrsnost rukopisa bogatstvo je mogućnosti uključivanja u nova zbivanja i prodiranja u njihova suštinska obilježja. Ipak iza tog mnogostruko komponiranog mozaika isijava spontanost reakcije na hiroviti protok vremena koji je ustvari mijena svjetlosti i tame, topline i hladnoće, dobra i zla, sigurnosti i strepnje, ljubavi i tuge i na kraju dobre slike i poneke u kojoj zataji vatra ushita.
Slikarski opus Branislava Nemeta sačuvan u atelijeru - izgubljen u tragediji Vukovara, rasut po galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu - broji više stotina eksponata rađenih u gotovo svim slikarskim tehnikama. Ostvareno dokazuje da je on ugledni pripadnik svoje generacije koja je poštujući tradiciju hrvatskog slikarstva nastojala obogatiti baštinu novim, ali ipak autentičnim morfološkim oblikovanjima. Danas smo saživljeni s njihovim djelima među kojima su i ona koje je izradila cjelovita osobnost slikara Branislava Nemeta.

Podaci o korisniku

Županija
Grad Zagreb
Država
Hrvatska

Elipso