• Boris Bućan "Tigar" ulje / akril / zlato 210 x 200 cm
  • Boris Bućan "Tigar" ulje / akril / zlato 210 x 200 cm
  • Nemoj propustiti priliku!

Boris Bućan "Tigar" ulje / akril / zlato 210 x 200 cm

Cijena
30.000 kn ~ 3.962 €
Šifra oglasa: 4030781

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka

Opis oglasa

Uz sliku dobivate certifikat

slika nastala 1983. godine, slika je korištena za plakat, te reproducirana
slika je potpisana u akrilu, rukom autora
ovo nije plakat, nego predožak za plakat, koji je autor rukom naslikao kompletno.
veči dio slike je u zlatnoj boji.
slika je naslikana na debelom kartonu, uljem i akrilom, te ju je vrhunski restaurator kaširao na platna, te zaštitio, te rubove pobojao u crno, Ona se sastoji od šest komada dimenzije 70x100cm i čini predivnoi poliptih. ( to je učinjeno iz razloga da se trajno zaštiti, i da može visiti na zidu, te da se može lako transportirati.)
vrijednost ove slike je 7000 eura.

ovo je jedna jednina i neponovljiva slika Borisa Bučana, napravljeno je samo 5 ovakvih slika, lav, tigar, crna pantera, laopard, i gepard.

kako su slike deponirane, i zapakirane, gledanje je kompliciran proces (vremenski, transportno, trošak ljepila i ambalaže), pa ga naplačujem 100kn, ukoliko kupite sliku taj vam se iznos vrača.

Boris Bućan rođen je 1947. godine u Zagrebu. Završio je školu primjenjene umjetnosti u Zagrebu 1967. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1972. god. 1982. godine Bućan je stvorio sada već legendarno rješenje plakata za balet Igora Stravinskog "Žar ptica". Nije zgorega ponovo spomenuti da je upravo to rješenje plakata stavljeno na naslovnicu kataloga opsežne izložbe povijesti dizajna plakata, održanoj u londonskom Victoria & Albert Museum 1998. godine. Ovo remek-djelo zauvijek je ostalo u Bućanovim mislima i srcu, pa je zato također logično da mu se vratio, nakon poduže vremenske stanke, ne bi li na matrici formalnih elemenata na kojima je nastala "Žar ptica", osmislio čitav novi slikarski ciklus nazvan "Majka guska", po još jednome djelu baštine tzv. klasične glazbe, a to je Ravelovo simfonijsko djelo istoimenog naziva."

Ukoliko imate neku sliku koju bi dali pod račun za neku našu, procijenili, možda i prodali, restuaurirali, obratite nam se s povjerenjem na 0989268826

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
28.03.2021. u 08:38
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
3613 puta

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska