Srčanik, srčenica - Leonurus cardiaca - domaće sjeme ljekovite biljke

  • Cijena: 8kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 5944170
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Međimurska

Opširnije:

Nudim1 paketić s minimalno 30 sjemenki iz vlastitog biovrta, višak vlastitog sjemenja.

Srčanik, srčenica, koprivina, kraknica... se nekada uzgajala kao vrlo cijenjena ljekovita biljka u seljačkim vrtovima. Radi njenih ljekovitih svojstava koristila se je još u doba starih Grka.
U narodnoj medicini najviše se koristi kao lijek protiv lupanja srca, povišenog tlaka i pretjeranog rada štitnjače. Koristi se puno i kao lijek protiv tumora. To je netoksična biljka i sigurna za upotrebu. Razrjeđuje krv i uravnotežuje menstrualni ciklus.
Za doziranje preporuča se uzimanje 2 šalice čaja dnevno, priređeno u obliku oparka, a pije se nezaslađeno i u gutljajima. Za 1 šalicu uzima se 1 čajna žlica sitno izrezane droge. Biljka je izuzetno gorkog okusa.
Osim izuzetne ljekovitosti, ovo je i vrlo simpatična biljka koje će se izgledom vrlo lako uklopiti u gredice vaših cvjetnjaka i vrtova. Otporna je trajnica i razmnožava se sjemenjem i podjelom biljke u korijenu.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva.
Sve fotografije objavljene u mojim oglasima moj su autorski rad, te prikazuju točno navedene vrste koje uzgajam i s kojih se skuplja sjeme.

KONTAKT:
Molim kontakt putem e-­maila xeenaa13@gmail.com ili "kontaktiraj oglašivača".
Sjeme i sadnice šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem u roku od nekoliko dana nakon što je uplata proknjižena. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude ­ sve stavljam pod jednu poštarinu.

POKLON:
Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.

Uspješan uzgoj i puno radosnih trenutaka u vašem vrtu vam želim :)

Pogledajte i moje ostale oglase ("Svi oglasi ovog oglašivača")

Podaci o korisniku

Grad i poštanski broj
40000 Čakovec
Županija
Međimurska
Država
Hrvatska

Elipso