• Nemoj propustiti priliku!

Paulovnija sadnice velikog korijena i jednog. korijen od 21kn

Cijena
21 kn ~ 3 €
Šifra oglasa: 14165014

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Peščenica - Žitnjak, Žitnjak

Opis oglasa

Zaprimamo narudžbe za paulovnije uzgojene iz korijenovih reznica. Svaka sadnica ima razvijen bogat sustav korijenovih dlačica i nekoliko izdanaka biljke. Sadnice iz takvog čvrstog korijena imaju posebnu snagu, bolje ukorjenjivanje i brzinu rasta. Otpornije su na manjak vode. Čak i u slučaju da ih smrzne kasni mraz ili ih se fizički oštetiti prilikom sadnje (što se zna dogoditi), investicija nije propala.
Iz takvog čvrstog korijena će izaći 100% novi flanci/mladice. Sadnice koje su uzgojene drugim tehnikama i imaju sustav korijenovih dlačica bez čvrstog korijena, u takvim se situacijama vrlo teško mogu obnoviti.
Ovakve sadnice daju jednoličan i uspješan rast!

Sadnica iz korijena garantira karakteristike stabla "majke", direktno se polaže u zemlju na trajno stanište, što kod sadnica iz sjemena nije slučaj. Nema gubitka novca i vremena.
Za jednogodišnje korijene ili sadnice iz korijena odlučuju se oni koji uzgoju paulovnija pristupaju ozbiljno i odgovorno te oni koji u uzgoju paulovnije vide priliku za zaradu a ne igru.

GRATIS - - Sve sadnice i jednogodišnji korijeni paulovnije su OBOGAĆENI EKTOMIKORIZOM.
Što to znači?
Znanstveno je dokazano da je Ektomikoriza najbolje prirodno rješenje za povećanje prinosa drvne mase, također smanjuje ukupnu potrebu za navodnjavanje i dohranjivanje (gnojenje) jer ektomikorize svojim tankim hifama (puno tanje od korijenovih dlačica) fizički povećavaju površinu korijena u nekim slučajevima čak i više stotina puta te ulaze u najsitnije pore zemlje. Time olakšavaju upijanje vode i hranjivih tvari iz tla. Apsorbira višak vode iz tla i predaje ju stablu u sušnom razdoblju. Također složenije spojeve u tlu, koje biljka ne može iskoristiti, razgrađuju na jednostavnije, slične onima u NPK gnojivima. Takve oblike hranjivih tvari tada biljke mogu koristiti. Dakako da to donosi prednost u lakšem ukorjenjuvanju, brzini rasta i razvoja drvne mase.

Ektomikoriza je najbolje prirodno rješenje za povećanje prinosa drvne mase. Također smanjuje ukupnu potrebu za navodnjavanje i dohranjivanje (gnojenje).

!!!! Proizvodimo i jednogodišnje paulovnije tj. ogromno korijenje jer
nakon godinu dana paulovnija mora biti ogromna zbog rasta na polju a ne u tegli. (pogledajte slike iz naše vlastite proizvodnje)
Jednogodišnji korijenje paulovnije praktično je za uzgoj jer ne zahtijeva redovito zalijevanje.

CIJENE:
>>Mlade sadnice od 21kn do 29 kn (min. kol. 25 kom)
>>Jednogodišnji korijen od 50 kn do 65 kn (min. kol. 5 kom)

Primamo narudžbe!

Sljedeća isporuka bit će u ožujku ili svibnju 2020. g.


Napomena: Jednogodišnji korijen je rastao godinu dana na polju a ne u tegli.

****Za sve sadnice i jednogodišnje korijene u cijenu je uključena EKTOMIKORIZA za paulovnije više na na http://paulovnija.hr/ektomikoriza/
Temeljem rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode imam suglasnost za uzgoj i prodaju sadnica Paulovnija. Hibrid se ne razmnožava iz sjemena u prirodnim uvjetima te kao takav nije prijetnja okolišu!
Izdajem račun.
Oglas objavljen
23.10.2019. u 12:08
Do isteka još
Oglas prikazan
31288 puta

paulov

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska