Miloduh, izop - Hyssopus officinalis – sjeme

  • Cijena: 8kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 11604364
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Međimurska

Opširnije:

Nudim 1 paketić s minimalno 30 sjemenki, višak iz mog vlastitog biovrta.

Miloduh je začinska i ljekovita biljke. Raste kao zimzeleni grmić i može narasti u visinu do oko 70-80 cm.
Vrlo je aromatičnog mirisa i okusa, nekad se je koristio kao lijek za sve, dans najviše kod bolesti dišnih puteva. Cvijeće i listovi su jestivi, a koriste se kao začin za salate i juhe, te za jela od graha i ribe. Dodaju se masnim jelima radi lakše probave. Otporan je na sušu i uspijeva i u škrtim zemljištima, a za dobar rast treba sunčanu poziciju. Cvate plavim cvjetovima, jako privlači korisne kukce i medonosna je biljka. Posađen uz kupusnjače navodno odvraća kupusnog bijelca. Zapakiran u vrećice kao lavanda tjera moljce u ormarima.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva.
Sve fotografije objavljene u mojim oglasima moj su autorski rad, te prikazuju točno navedene vrste koje uzgajam i s kojih se skuplja sjeme.

KONTAKT:
Molim kontakt putem e­-maila xeenaa13@gmail.com ili "kontaktiraj oglašivača".
Sjeme i sadnice šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem u roku od nekoliko dana nakon što je uplata proknjižena. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude ­ sve stavljam pod jednu poštarinu.

POKLON:
Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.

Uspješan uzgoj i puno radosnih trenutaka u vašem vrtu vam želim :)

Pogledajte i moje ostale oglase ("Svi oglasi ovog oglašivača")

Elipso