Matthiola bicornis - ljubičina, noćna frajla - sjeme

  • Cijena: 8kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 9589098
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Međimurska

Opširnije:

Nudim 1 (jedan) paketić s minimalno 30 sjemenki iz vlastitog vrta, višak vlastitog sjemenja. Spomenuti 1 paketić prodaje se po cijeni od 8 kn.

Matthiola bicornis - ljubičina, noćna frajla je jednogodišnja biljka čije sjeme klija na svjetlu. Cvate samo predvečer – u noći (zato ju zovu noćna frajla) a cvjetovi su opojnog mirisa koji podsjeća na miris ljubičice. Naraste do 50 cm, grmolikog oblika i ima nježne duguljaste sivo-zelene listove.
Sije se u 4. mjesecu direktno na otvoreno, sjeme klija na svjetlu, dakle zemlju razrahliti, rasporediti sjeme i lagano utisnuti rukom te zalijati. Uspijeva i u teglama i na otvorenom, na otvorenom puno bolje i ljepše naraste. Tokom dana su cvjetovi smežurani, otvaraju se navečer i opojno mirišu – poput mirisa ljubičice, otud i naziv ljubičina. Uspješno se sama zasijava, ne voli presađivanje. Može se uzgajati i u teglama i na otvorenom.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva.
Sve fotografije objavljene u mojim oglasima moj su autorski rad, te prikazuju točno navedene vrste koje uzgajam i s kojih se skuplja sjeme.

KONTAKT:
Molim kontakt putem e­-maila xeenaa13@gmail.com ili "kontaktiraj oglašivača".
Sjeme i sadnice šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem u roku od nekoliko dana nakon što je uplata proknjižena. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude ­ sve stavljam pod jednu poštarinu.

POKLON:
Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.

Uspješan uzgoj i puno radosnih trenutaka u vašem vrtu vam želim :)

Pogledajte i moje ostale oglase ("Svi oglasi ovog oglašivača")