Luk kozjak - Allium ascalonicum - lučice za sadnju

  • Cijena: 10kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 4861135
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Međimurska

Opširnije:

Nudim 25 kom manjih lučica za jesensku ili proljetnu sadnju, višak iz vlastitog biovrta. Radi se o okruglijoj podvrsti (postoje izduženije i okruglije podvrste)

Luk kozjak (Allium ascalonicum) je starinska sorta luka. Ovo je vrsta koja je blažeg okusa od luka i pogodna je za ukiseljavanje lučica. Sadi se drukčije od klasičnog luka - ne smije se cijeli zatrpati u zemlju, već se samo lagano donjim dijelom utisne u zemlju do polovice lučice. Zreli plod se sastoji od nekoliko sraštenih lučica. Za samu sjetvu najpogodnije su lučice promjera do 2 cm, takvi sjemenski materijal daje lijepe veće lukove, ako sadite prevelike lukove luka kozjaka, dobiti ćete puno manjih lučica, čak i do 10. U punoj veličini, lukovi luka kozjaka ipak su po veličini nešto manji od klasičnog luka. Sadi se u rano proljeće, uglavnom u travnju, a pravila vrijede kao i za klasični luk, idealne međukulture su mrkva i salata.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva.
Sve fotografije objavljene u mojim oglasima moj su autorski rad, te prikazuju točno navedene vrste koje uzgajam i s kojih se skuplja sjeme.

KONTAKT:
Molim kontakt putem e­-maila xeenaa13@gmail.com ili "kontaktiraj oglašivača".
Sjeme i sadnice šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem u roku od nekoliko dana nakon što je uplata proknjižena. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude ­ sve stavljam pod jednu poštarinu.

POKLON:
Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.

Uspješan uzgoj i puno radosnih trenutaka u vašem vrtu vam želim :)

Pogledajte i moje ostale oglase ("Posjetite ovu Njuškalo trgovinu")