Kukuruz starinski bijeli - domaće sjeme

  • Cijena: 8kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 6315689
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Međimurska

Opširnije:

Nudim 1 paketić s 50 sjemenki bijelog kukuruza s slike, starinska sorta. Sjeme je iz mog biovrta, višak vlastitog sjemenja.

U ponudi je sjeme starinske slobodnooprašujuće bijele vrste. Danas se nažalost uglavnom siju hibridi kukuruza - ovo nije hibrid. Kukuruz ne sadim u velikim količinama nego samo kao potporanj za visoke sorte graha i mahuna. Za sjeme uvijek biram samo nekoliko najljepših klipova - dakle nemam velike količine u ponudi.
Kukuruz se oprašuje vjetrom i stoga se jako križa, te ga morate saditi odvojeno po vrstama i čim dalje od ostalih vrsti kukuruza ako želite sačuvati vrstu za daljnji uzgoj (pogotovo čim dalje od suvremenih hibrida). Iz istog razloga što ga oprašuje vjetar posadite ga barem u 2 paralelna reda, da bi se dobro oprašio međusobno. Da bi kukuruz bio dobar potporanj za visoke vrste graha, potrebno ga je posijati mjesec dana prije graha - ovisno o vremenskim prilikama na proljeće, većinom je to: kukuruz sredinom travnja, grah/mahune sredinom svibnja. Ovo je visoka i čvrsta vrsta i odlična kao potporanj, a mladi klipovi se mogu koristiti kao "pečenice" - mladi kukuruz na žaru ili kuhani. Zrna bijelog kukuruza su dosta tvrđa od današnjih hibrida, a ova je vrsta mnogima u sjećanju kao odlična vrsta za domaće kukuruzne žgance.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva.
Sve fotografije objavljene u mojim oglasima moj su autorski rad, te prikazuju točno navedene vrste koje uzgajam i s kojih se skuplja sjeme.

KONTAKT:
Molim kontakt putem e-­maila xeenaa13@gmail.com ili "kontaktiraj oglašivača".
Sjeme i sadnice šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem u roku od nekoliko dana nakon što je uplata proknjižena. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude ­ sve stavljam pod jednu poštarinu.

POKLON:
Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.

Uspješan uzgoj i puno radosnih trenutaka u vašem vrtu vam želim :)

Pogledajte i moje ostale oglase ("Svi oglasi ovog oglašivača")