Kelj lisnati i kovrčavi mix – domaće sjeme

  • Cijena: 8kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 20552827
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Međimurska

Opširnije:

Nudim 1 paketić sjemenja koji sadrži minimalno 50 sjemenki mješavine lisnatog i kovrčavog kelja s fotografije, mješavina nijansi od ljubičaste do zelene i vrste Nero di toscana.. Sjeme je iz mog vlastitog biovrta, višak vlastitog sjemenja.
Kovrčavi i lisnati kelj sije se na proljeće, u travnju i svibnju. Ne formira glavice nego se pobiru donji listovi s biljke. To je povrće koje postaje bolje nakon prvih mrazeva – tada se povećava količina šećera u njegovim listovima i oni postaju slađi. Može se pripremati i sirov, u salatama ili zelenim sokovima, ali i kuhan u raznim varivima i jelima.
Ovo je vrste kelja koje se najviše preporučaju za izradu zelenih sokova, čipsa od kelja i sličnih jela i ne pada sirovi tako teško na želudac kao glavati kelj.
Izuzetno je otporan i za blagih zima bez problema opstaje do proljeća na vrtu.
Vrste koje se nalaze u ovom pakiranju nisu čiste sorte kovrčavog kelja, nego su dakle razne vrste lisnatnog kelja - neki više neki manje kovrčavi, i u raznim su nijansama od zelene do crvene boje. Posebno sam odabrala za sjeme biljke s najukusnijim listovima.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva.
Sve fotografije objavljene u mojim oglasima moj su autorski rad, te prikazuju točno navedene vrste koje uzgajam i s kojih se skuplja sjeme.

KONTAKT:
Molim kontakt putem e­-maila xeenaa13@gmail.com ili "kontaktiraj oglašivača".
Sjeme i sadnice šaljem poštom, poštarinu plaća kupac.
Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem u roku od nekoliko dana nakon što je uplata proknjižena. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude ­ sve stavljam pod jednu poštarinu.

POKLON:
Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.


Uspješan uzgoj i puno radosnih trenutaka u vašem vrtu vam želim :)

Pogledajte i moje ostale oglase ("Svi oglasi ovog oglašivača")