Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Delosperma opal / SADNICE
  • Delosperma opal / SADNICE

Delosperma opal / SADNICE

Cijena
2,65 €
Šifra oglasa: 28866501

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala

Opis oglasa

Sadnica u tegli p10.

Pustinjska ruža je višegodišnji sukulent puzajućeg rasta, glatkih i mesnatih listova. Visine između 7 i 15 cm, njezina širina rasprostiranja može biti oko 60 cm, ali i više. Cvate od ranog proljeća do jeseni, a cvjetovi rastu u tolikoj količini da prekriju sve lišće. Cvjetovi su najčešće roze boje, ali mogu biti i ljubičasti, žuti, crveni ili bijeli. Tijekom noći, oni su zatvoreni. Njezini cvjetovi privlačni su mnogim vrstama leptira.
Za rast joj pogoduje vrlo sunčan položaj sa suhim te dobro ocjeditim tlom. Tlo mora biti dobro drenirano, u suprotnom, njezin će rast biti otežan i usporen. Može podnijeti siromašna i pjeskovita tla, te blažu sjenu. Tijekom sezone cvjetanja, zalijevanje treba biti rijetko. Pustinjska ruža voli mnogo topline, a tolerira slano tlo i sušu. Iako može prezimiti na otvorenom, u područjima s oštrijom klimom i puno vlage, preporučuje se rast na zaklonjenoj lokaciji ili prekrivanje tijekom zime. Kako bi lakše prezimila, u jesen treba smanjiti zalijevanje. Obzirom da je sukulent, pustinjsku ružu se može malo pognojiti, no nije nužno potrebno.

Jednostavna je za uzgoj i ne zahtjeva posebnu brigu. Odličan je izbor za osunčane i suhe dijelove vrta. Izvrsno se uklapa za označavanje granice u vrtu, kao i za kamenjare i kosine.


Dostava je putem Hrvatske pošte.
Plaćanje je po preuzimanju ili predračunu.

Preferiramo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : www.planthouse.hr


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.
Oglas objavljen
29.02.2020. u 01:56
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
870 puta