EGZOTIČNE VOĆKE - BABACO - GUAVA - sadnice !!

  • Cijena: 120 kn
  • približno 17 
  • Šifra oglasa: 19075525
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Grad Zagreb, Zagreb - Okolica, Ježdovec

Opširnije:

PRODAJEMO:

Sadnice BABAKA (Carica Pentagona), u tegli, visina: 20-30 cm, cijena: 30 kn.

Hibrid između Vasconcellea cundinamarcensis (sin. Carica pubescens) i Vasconcellea stipulata (syn. Carica stipulata). Drugi naziv za babaco je planinska papaja.
Babaco je malo, nerazgranato ili rijetko razgranato uspravno stablo, koje može doseći visinu od 5-8 m.
Listovi su umjereno veliki i rebrasti s dugim peteljkama. Cvjetovi su ženski i formiraju se tijekom faze rasta samog stabla. Cvjetovi su obično pojedinačni i javljaju se iz svih lisnih pazušaka.
Plod je uži od obične papaje, veličine manje od 10 cm u promjeru, a dosegne dužinu oko 30 cm.
Ne sadrži sjeme, koža je glatka i žuta te se može konzumirati za jelo.. Zametanje i rast mladih plodova započinje odmah nakon oplodnje. Plodovi sazrijevaju od proljeća nadalje. Vrhunac plodonošenja odvija se u periodu od listopada do studenog.
Jedinstvenog je okusa, opisan kao miješavina nijanse jagode, papaje, kivija i ananasa. U svom sastavu sadrži beta karoten, kalcij, magnezij, kalij,fosfor i željezo, vitamine A, B i C, vlakna te enzim papain koji je iznimno koristan jer olakšava probavu masti i proteina, a babaco ga sadrži u količini tri puta većoj od obične papaje.Sadnice GUAVE, crvena (Guava rossa) i žuta (Guava gialla), visina: 70 cm, cijena: 120 kn.

Guava je porijeklom iz Srednje i Južne Amerike. Stablo može narasti do 6 m visine. Preferira sunčane položaje, podnosi visoke temperature. Prema tlu nije osobito zahtjevna ali ono mora biti dobro drenirano. Plodovi su mali, kruškolikog oblika, meso ploda je mekano a može biti bijele, žute, ružičaste pa sve do crvene boje, ovisno o sorti. Jestiv je cijeli plod – meso, koža i sjemenke. Ipak, većinom se jede samo meso zbog gorka okusa kože i tvrdoće sjemenki. Okus guave uspoređuje se s mješavinom kruške i jagode.Stvarne fotografije sadnice nalaze se u prilogu.

Posjetite nas u našem vrtnom centru ili naručite dostavu.
Robu šaljemo i paketnom distribucijom - pouzećem- uz minimalnu narudžbu u vrijednosti od 100 kn. Za pakete do 40 kg težine, trošak iznosi 50 kn. Kupac snosi trošak dostave.

Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve naše oglase.


VRTNI CENTAR "DRIJEN"
Ježdovečka 7b,
10 250 LUČKO

Radno vrijeme:
PON-PET: 08:00 – 17:00 h
SUBOTA: 08:00 – 14:00 h


Tel: 01 65 60 370

E-mail: drijen.darko@gmail.com
www.drijen.hr

Kontakt

Drijen d.o.o.
Adresa
Ježdovečka 7b
Grad i poštanski broj
10250 Zagreb-Lučko
Županija
Grad Zagreb
Hrvatska
E-mail
drijen.darko@gmail.com